Grue Lions har samlet flere bilder fra storflommen i 1995 og laget en historisk kalender. De tenker dessuten nytt, og har lagt inn en månedlig konkurranse med kryptert tekst. Kalenderen gir også litt hjernetrim.

Hver måned etter nyttår, legges det ut ledetråder på Grue Lion sin facebookside for å vekke konkurranseinstinktet.

Flombilder etter tørkesommeren

– Vi måtte tenke nytt. Salget av telefonkatalogen for Grue gikk stadig nedover, sier Elisabeth Høye Calmeyer, som kom med ideen om en egen Lions-kalender. Det ble raskt satt ned ei egen kalendergruppe, hvor Stein Bruno Langeland har vært en av krumtappene.

Deretter kom ideen om å bruke flombilder. Etter tidenes tørkesommer, synes Lions det var greit å vise kontrastene i bygda.

– I tillegg har vi med tekster og synliggjør det Lions driver med. Vi har trykt opp 600 kalendere, og håper disse går unna. Inntektene går som vanlig tilbake til lokale tiltak i bygda. Blir interessen stor, kan vi lage flere kalendere i årene framover, sier Elisabeth Høye Calmeyer.

Krypteringsekspert laget oppgavene

Både hun og resten av kalendergruppa gleder seg til å se mottakelsen og interessen for konkurransen de har laget. De frister med tur med DFDS-Seaways til den som klarer å løse alle 12 oppgavene.

– Nå for tiden har sikkerhet blitt viktig. Kryptering er en metode for å sikre at informasjonen er uleselig dersom andre får tak i den. John Magnus Furseth Kallevik har over 20 års erfaring med opplæring, sikring/kryptering og gjenoppretting av data fra både Stat, Forsvar og privat næringsliv. Han har laget oppgavene for oss, sier Lionspresident Jan Ivar Lauten.

Kalenderen presenteres første gang på en kick off på Gruetorget 3. november, i samarbeid med Kiwi som serverer tapas. Der presenteres også de 19 sponsorene til kalenderen. I tillegg er Lions med på alle julemarkedene i Grue i år, og hvert medlem har dessuten fem eksemplarer hver av kalendere.

Grue Sparebank, Meca og AR Hår og Design har også kalenderen tilgjengelig.

– Dette blir så spennende, vi har aldri gjort noe slik før. Det har vært veldig mye arbeid med den. Her kan folk hjelpe hverandre og løse krypteringen i fellesskap, så den blir litt sosial også, sier Høye Calmeyer.