I søndagens Reisen hjem, som sendes på TV 2 klokka 18.00, får Egil Svartdahl bli med Levi Henriksen til Granli. Der forteller Henriksen om oppveksten i en familie som var svært aktive i pinsebevegelsen.

Livskrisen

Selv om Henriksen sluttet å oppsøke kristne miljø i begynnelsen av tenårene, var det nettopp en pinsemenighet han fant veien til da han 27 år gammel, i 1991, gikk gjennom en brutal livskrise.

– Jeg fikk sparken fra et countryband, jeg hadde ikke jobb og et samboerforhold tok slutt. Alt styrtet sammen, sier Levi Henriksen.

Forfatteren forteller at han vurderte å drikke seg gjennom problemene. Men i stedet for å gripe til flasken, fant han veien til Filadelfia i Kongsvinger. I slutten av møtet kom det sedvanlige spørsmålet om noen ville komme fram for å bøye kne.

– Plutselig sto jeg der, uten at jeg hadde tenkt noe særlig over det. Det var godt og riktig å gjøre, forteller Henriksen til programleder Svartdahl.

Lovet faren å overta huset

I søndagens program besøker Levi Henriksen sitt barndomshjem i Granli. Han har solgt huset, og planen er at det skal rives og grunnen bli til grustak. Det har Henriksen dårlig samvittighet for.

– Rett før faren min døde, sa han at «det er vel du som skal overta dette stedet nå». Da sa jeg "ja", og det veier fortsatt tungt for meg. Det føles som om jeg har gått bort fra noe jeg lovet faren min.

En liten trøst finner Henriksen likevel i at han har brukt barndomshjemmet i sin nyeste roman, i tillegg til at han har laget en musikkvideo i huset.

– Sånn sett har jeg bevart huset for ettertiden. Så jeg klarte faktisk på et vis å holde løftet til faren min likevel, men kanskje på en litt annen måte enn han hadde tenkt seg, sier forfatteren.