(Romerikes Blad) Eleven, en 19-åring fra Buskerud, kom ikke tilbake til oppmøtestedet etter at befalselevene ble satt ut på grensen mellom Nannestad og Hurdal vest for Hurdalsjøen, nær fylkesgrensa til Oppland.

Da han ble funnet hadde han vært ut i ca. 14 timer.

– Han ble funnet i god behold. Han hadde gått seg vill og ble funnet nord for Maura i Nannestad. Slik jeg har forstått det, har han tatt vare på seg selv, slik han er trent til, og lagt seg ned for å sove, sier Eyvind Byre, pressekontakt i Forsvaret.

Forsvaret lette med egne mannskaper og hundepatruljer. Fredag morgen ble Norske Redningshunder satt inn i søket.

Ønsker tips fra publikum

Politiet ba om tips fra publikum.

– Vi ønsker tips fra publikum som kan ha sett ham, spesielt etter at de andre befalselevene var inne igjen på oppmøtestedet. Det var de i løpet av dagen og kvelden i går. Befalseleven er kledd i militæruniform med en hvit kamuflasjejakke og -bukse over og har ryggsett. Siste sikre observasjon er ved Nordåskollen via en GPS-sender han hadde på seg. Den kan ha gått tom for strøm, eller blitt slått av. Nordåskollen er utgangspunkt for søket, sa operasjonsleder Alexander Østerhaug i Øst politidistrikt fredag morgen.

– Vi søker med uforminsket styrke så lenge det er håp. Og det er det jo, sa operasjonslederen.

– Han skal ha med seg greit med bekledning og noe mat og vann.

Området hvor GPS-senderen sist sendte signaler var ca. to kilometer fra der befalselevene ble satt ut, ca. fire kilometer i luftlinje fra fylkesgrensa mot Vest-Oppland.

Norske Redningshunder og Røde Kors, samt Forsvarets egne mannskaper deltok i søket.

Kom ikke til oppmøtestedet

Politiet på Romerike fikk melding fra Forsvaret om at befalseleven ikke hadde kommet til oppmøtestedet i 21-tiden torsdag kveld. Letemannskaper ble satt inn ved midnatt.

Guttens pårørende ble varslet. Han hadde ikke mobil eller klokke med seg.

Øvelsen var en enkeltmannsøvelse hvor befalselevene skal ta seg fra A til B. De ble satt ut i 07-tiden torsdag morgen. I løpet av dagen og kvelden hadde alle unntatt 19-åringen tatt seg fram til oppmøtestedet.

Tilhører Hæren

Befalseleven tilhører Kompani C på Sessvollmoen som er en underavdeling av Hærens befalsskole som nå tilhører Forsvarets høgskole.

Kompani C utdanner befal innen logistikk og militærpoliti.