«Nitter eller nitter itte»

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Nitter eller nitter itte» var temaet for en næringslivsammenkomst i Nord-Odal i november. Du skal aldri si aldri, er et gammelt ordtak. Noen spør meg om det hjelper noe med å synliggjøre dette vederstyggelige av en vei som folk fra Værkensgrenda og Tjaberg fra tid til annen er velsignet med.

Hvis vi går langt tilbake i historien, til det gamle Romerriket, så var det i senatet en talefør senator Cato som en tid også var konsul. Enhver tale i senatet avsluttet han med: «Det er for øvrig min mening at Kartago må ødelegges». Kartago var et konkurrerende handelsted i dagens Tunis. Lenge etter at Cato var gått ut av historien, fikk romerne ødelagt Kartago, men fra Cato begynte med sine taler og til Kartago ble ødelagt, gikk det femti år.

Med andre ord: Hvis jeg skriver og maser tilstrekkelig, kan det hende at min dattersønn Peter om 50 år vil oppleve at fv. 296 fra Sander til Odals Værk blir oppgradert og asfaltert. Hvem vet. Gamle Kjell Bondevik sa i sine uoversiktlige regjeringsår at «Det er von i hangande snøre». Mitt barnebarn Peter vil kanskje oppleve det, hvem vet. Du må bare ikke gi opp.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.