Over 430 for flytting av legesenteret

Mange NAVN: Grete Einarsrud har overlevert listene for flytting av legesenteret på Kirkenær. Nå skal ordfører Wenche H. Sund sørge for at listene havner hos kommunelege Terje Christiansen.

Mange NAVN: Grete Einarsrud har overlevert listene for flytting av legesenteret på Kirkenær. Nå skal ordfører Wenche H. Sund sørge for at listene havner hos kommunelege Terje Christiansen.

Artikkelen er over 2 år gammel

GRUE: 431 skrev under for flytting av legesenteret på Kirkenær. Nå blir listene levert til kommunelege Terje Christiansen ved Furubo legesenter.

DEL

– 431 på listene er jeg veldig fornøyd med. Jeg regner med at hver underskrift representerer en husstand, og at 25 prosent av husstandene i Grue har engasjert seg. I tillegg er det mange som har vist støtte, og synes det er bra jeg har tatt initiativ, sier Grete Einarsrud, som selv merket hvor tungvint det var å ha legesenteret to kilometer utenfor sentrum og bussforbindelsen. Nå er listene levert ordfører Wenche H. Sund, som skal sørge for at kommunelege Terje Christiansen får dem.

Grete brakk armen og veien til hjelp var lang – nå tar hun opp kampen 

Mye i sentrum

– Jeg har sett litt på tallene i Grue. Legene i Grue har 5210 pasienter på listene sine, mens vi er 4617 innbyggere. Det blir en overkapasitet på over 400 pasienter. Furubo legesenter har 2400 pasienter, mens legekontoret til Lerner og Høye har 2810 pasienter, sier Grete Einarsrud, som selv bruker Furubo legesenter.

– Folk synes det er tungvint med legesenteret så langt unna. Det er tilbakemeldingene jeg får. Det finnes jo mange steder å leie i sentrum, og idar Sandermoen var raskt frampå og hadde både tomt og byggeplaner, sier Grete Einarsrud. Jeg synes Gruetorget bør forbeholdes butikker, så kan legesenteret være andre steder i sentrum, mener Einarsrud.

Her i sentrum vil de bygge helsehus 

Ordfører Wenche H. Sund er glad for engasjementet, og har også engasjert seg selv i saken.

– Folk mener jeg ikke har noe med hvor legesenteret er plassert. Mulig de har rett, men så lenge jeg stadig vekk får henvendelser fra folk på mitt kontor, så synes jeg at jeg må ta tak i det, sier Huser Sund, som mener det vil bli et moderne og fint legesenter dersom det flyttes til sentrum.

Tettere sentrum

– Jeg er for sentrumsfortetting. Vi kan ikke tvinge legesenteret til å flytte. Men som bedriftsleder så hadde jeg ønsket å lytte til kundene mine, dersom mange på ei liste ba meg finne andre lokaler, sier Huser Sund.

– Jeg er kunde på legesenteret, hvorfor vil de ikke høre på meg når jeg og 430 andre vil at de skal flytte? Jeg skal sette meg på parkeringsplassen der og se hvordan folk kommer seg til legesenteret, sier Einarsrud, som satt på Kirkenær og samlet underskrifter i tre dager.

– Det er viktig at vi som innbyggere bryr oss, gjør noe og ikke bare klager, sier Einarsrud.

Vi har forsøkt å få tak i kommunelege Terje Christiansen, uten hell. Han har tidligere sagt nei til flytting.

Vil ha legesenteret i sentrum 

Artikkeltags