Våler-ordføreren er politisk død

Sjefredaktør Rolf Nordberg

Sjefredaktør Rolf Nordberg

Artikkelen er over 10 år gammel

Les og kommenter sjefredaktør Rolf Nordbergs leder.

DEL

Våler-ordfører Kjell Konterud (Ap) har de siste dagene gravd sin egen politiske grav. Selv ikke den mest ydmykende retrett i saken om transittmottak på Haslemoen kan noensinne gi ham plass i den politiske varmen igjen, i hvert fall ikke i eget parti.

Han har sviktet og skadet regjeringen, statsministeren, inkluderingsministeren, Arbeiderpartiet sentralt og på fylkesplan, hedmarksbenken og egen kommune, og han har stilt dem alle i forlegenhet med sin fremmedfrykt og handlemåte.

Dessuten har han ettertrykkelig avslørt at han ikke innehar de lederegenskaper en ordfører er avhengig av.

Konterud har siste uke gått fra skanse til skanse med sin selvkomponerte suppe som er blitt mer og mer brungrumsete for hver dag. Derfor er han i dag det store samtaleemnet på alle nivåer i eget parti.

På høyeste hold i Arbeiderpartiet jobbes det nå febrilsk for å forsøke å rake noen av Konteruds kastanjer ut av glørne. Våler-ordførerens opptreden får også rikspolitiske konsekvenser fordi hans holdninger og handlinger forkludrer regjeringens store mulighet til å skrinlegge de omstridte teltplanene og i stedet sluse nyankomne asylsøkere til blant annet Haslemoen.

Dessverre frykter vi at Konterud fortsatt ikke evner å se dette selv, i tilfelle enda et forhold som gjør at det oppleves som urovekkende lenge at han i ytterligere tre og et halvt år skal være ordfører i Våler.

Det er ikke lett å bygge stolthet, samhold og samhandling i en liten og gjennomsiktig kommune med en ordfører med et slikt menneskesyn.

Her i glåmdalsregionen vil vi rett og slett ikke ha en ordfører som sprer fremmedfrykt over en lav sko, pisker opp stemningen, skaper splittelse blant innbyggerne, setter sin egen regjering og sitt eget parti i stor forlegenhet, feilinformerer og heller ikke oppleves som troverdig. Han har dessuten verken søkt råd eller informert oppover i sitt eget parti, og har opptrådt egenrådig og ufattelig uklokt.

Toppen av dumhet var da han utbasunerte at han skulle be sin egen statsminister om hjelp til å stoppe etableringen av transittmottaket på Haslemoen.

Dessverre står varaordfører Gunn Marit Nilsen og enkelte andre Ap-representanter i Våler kommunestyre for samme holdning. Dette er både pinlig og trist.

Vi oppfordrer derfor Ragnar Kristmoen og andre Ap-folk i Våler med et annet syn enn ordføreren om å ta et knallhardt oppgjør med denne ukulturen – om det så ender opp med full partisplittelse lokalt.

Artikkeltags