Leder: Ja, vi elsker dette landet

Bildetekst Bildetekst

Bildetekst Bildetekst

Årets 17. mai blir historisk. Det er opp til oss å gjøre den minneverdig også.

DEL

LEDER:Det blir ikke noe barnetog i år. Ingen torg proppet med feststemte mennesker som, iallfall i noen grad, forsøker å få med seg ordene som strømmer ut av ikke alltid like velfungerende lydanlegg. Ingen endeløse is- og pølsekøer, tivoli eller overfylte lekeplasser.

Men det skal jammen bli en fin 17. mai-feiring likevel!

For når vi for første gang siden krigen ikke kan samles om barnetogene – enten i levende live eller via TV-apparatet – er det trøst å finne i den kreativiteten som framvises når forutsetningene endrer seg. For vi elsker dette landet. Og 17. mai er dagen da vi går sammen om å feire Norge, friheten og grunnloven. Når vi ikke kan samles i store folkemengder, så gjør vi det i mindre grupper innenfor det rådende regelverket. Det blir nok mange små familieselskaper med god stemning og ditto avstand mellom stolene. Det blir båt- og bilkortesjer, russen får lov til å rulle igjen og vil nok sette sitt preg på dagen. Det blir videooverførte flaggheisinger, kransenedleggelser og taler. Flere kommuner har egne direktesendinger for å inkludere innbyggerne sine i markeringene.

Også vi i Glåmdalen skal forsøke å bringe 17. mai-stemning hjem til leserne våre. Nesten alle ansatte vil være i sving på nasjonaldagen for å rapportere fra ulike deler av distriktet. Vi skal dokumentere denne helt spesielle nasjonaldagen for dagens lesere – og for ettertiden.

Årets 17. mai blir historisk. Og vi håper den blir det på en god måte, tross alt. At vi viser at strenge smitteverntiltak ikke kan hindre oss i å vise at vi setter pris på landet vårt og den friheten vi har. Vi skal, ikke minst, ha det morsomt og fint sammen, selv uten barnetoget som den samlende faktoren.

17. mai kl. 13 skal hele nasjonen synge «Ja, vi elsker dette landet» sammen. Vi oppfordrer alle til å synge så høyt at naboen hører det. Kriser bringer oss tettere sammen – selv om vi må holde avstand. I år skal vi iallfall høre hverandre.

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god 17. mai-feiring!


Artikkeltags