Rett før klokken 23 onsdag kveld fikk politiet melding om det som viste seg å være en dødsulykke. To lastebiler og en transport med bred last hadde kollidert.

– En bredtransport på vei nordover har truffet siden på en lastebil lastet med fisk, og skrelt av hele siden på både lastebilen og dens henger. Deretter kolliderte den med fronten på lastebilen som kom etter, forklarer Haagen Løvseth hos politiet til GD torsdag morgen.

Føreren av lastebilen med fisk, en latvisk sjåfør i en norsk lastebil, omkom på stedet.

Flere hundre meter ulykkessted

Veien på ulykkesstedet var fremdeles stengt kl. 07 torsdag morgen, og forventes å være stengt i flere timer utover dagen.

Ulykkesgruppa har vært på åstedet i hele natt og drevet etterforskning av ulykken. De har brukt mye tid på å kartlegge og sikre forskjellige bevis. Det er foreløpig ikke avklart nøyaktig hva som har skjedd, og hvilken av bilene som har kommet over i feil kjørebane.

På åstedet drives det nå opprydding, hvor de to trailerne skal fjernes, deretter bredtransporten med bulldoseren. Den første lastebilen var lastet med fisk, så det er store mengder last spredt over et stort område.

Ulykkesstedet er flere hundre meter langt, og oppryddingen forventes å ta noen timer, ifølge Løvseth.