Linnes klar for den norske troppen

I TROPPEN: Martin Linnes er en av spillerne som er tatt ut i den norske troppen.

I TROPPEN: Martin Linnes er en av spillerne som er tatt ut i den norske troppen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Martin Linnes er en av de 24 spillerne Lars Lagerbäck har tatt ut til troppen som møter Tsjekkia og Sverige.

DEL

Spissene Ohi Omoijuanfo og Bjørn Maars Johnsen er blant fire debutanter som får plass i Norge-troppen til kampene mot Tsjekkia og Sverige.

I tillegg får Sogndal-keeper Mathias Dyngeland og Rosenborg-backen Birger Meling sjansen av landslagssjef Lars Lagerbäck. Hele åtte spillere i troppen er nye siden 0-2-tapet mot Nord-Irland i mars.

Dette skyldes delvis at fem spillere er utilgjengelige på grunn av skader eller andre årsaker. Ole Kristian Selnæs, som soner suspensjon mot Tsjekkia, er tilbake i troppen og skal spille mot Sverige, opplyste Lagerbäck på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

King ute

I debutantkvartetten er nok Bjørn Maars Johnsen den minst kjente for norske fotballsupportere. Han spiller i skotske Hearts og har tidligere vært innom blant andre Litex Lovech i Bulgaria og portugisiske Atlético CP. Spissen har også bakgrunn fra Vålerenga og Tønsberg.

Lagerbäck forklarte uttaket av Johnsen delvis med at Joshua King er skadd.

– Jeg har ikke sett ham live, men vi har fått et ganske bra inntrykk. Det blir interessant å se hvordan han fungerer på trening på dette nivået. Han vil veldig gjerne prestere for det norske landslaget og gjøre sin norske far stolt, sa Lagerbäck om Skottland-proffen.

Dessuten får Omoijuanfo sjansen etter å ha vist storform for Stabæk i Eliteserien, der han er toppscorer med ni mål på elleve kamper.

Ingen Ødegaard

Anders Trondsen er en annen spiller som har gjort det bra i Eliteserien og spilt seg inn i landslagstroppen. I tillegg er Martin Linnes og Markus Henriksen inne i varmen igjen.

Stortalentet Martin Ødegaard (18) er heller ikke denne gang å finne i A-landslagstroppen. Han skal i stedet tjenestegjøre for Leif Gunnar Smeruds U21-lag, men Lagerbäck holdt muligheten åpen for at Ødegaard kan spille seg inn i A-troppen til høsten.

Norge møter Tsjekkia i VM-kvalifiseringen 10. juni og Sverige til landskamp tre dager senere. Begge kampene spilles på Ullevaal stadion.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken