Gå til sidens hovedinnhold

- Flisa har muligheter

Artikkelen er over 5 år gammel

ÅSNES: Skatepark, treningspark, familiepark og nye møteplasser. Flisa har muligheter, og grenderådet setter folket i sving.

Når strandpromenaden en dag når fram til Styggdalen, er et nytt friluftsområde knyttet opp til Flisa sentrum. Her ligger Europris-marka urørt og venter på å bli tatt i bruk.

Etterlyser ideer

– Vi ser etter muligheter for å skape aktivitet på dette sentrumsnære området som ennå ikke er bebygd, og tenker oss veksthus og aktiviteter som kan flyttes når området skal bebygges. Kom med ideene, utfordrer Hilde Heggelund, leder i Flisa grenderåd, som også har utfordret folk til å se hva andre lokalsamfunn har gjort for å skape trivsel.

Den energiske grenderådslederen engasjerer folk i alle generasjoner for å skape ny aktivitet på Flisa. Det krever dugnad, og hun har fått med seg seniorene Erik Aagaard og Einar Widerøe blant mange ivrige dugnadssjeler. Aagaard har tatt på seg rollen som innvandringsminister i grenderådet for å styrke integreringen av innbyggerne som kommer fra alle verdenshjørner.

Småbarnsforeldre realiserer familieparken, en guttegjeng vil etablere skatepark og en treningspark vil bli neste trinn i tilknytning til Myrmoen. Tretoppvandring er også blant ideene som er kastet fram for Myrmoen, Flisas opprustede friluftsområde.

Gjennom grenderådets kanaler på sosiale medier holder Hilde Heggelund folket oppdatert om de mange finansieringskanalene som finnes. Åsnes kommune har forlenget søknadsfristen for tildeling av 100.000 kroner i «tiltakspenger» og «såpenger» til 1. mai.

Fikk penger

Arbeidsgruppa som jobber med strandpromenaden langs Glomma, har fått nytt pågangsmot med SMIL-midler som gjorde det mulig å søke eksperthjelp i Glommaprosjektet. Det er utfordringer med å komme over elvene og jernbanen for å fullføre stien fra Braskereidfoss til Arneberg, men arbeidsgruppa innser at dette vil ta tid. Her trengs både kabelferge og jernbaneundergang.

Grenderådet 7. juni skal være en idédugnad for å skape økt trivsel, utvikling og tilflytning til Flisa. De tar utgangspunkt i «Steds- og mulighetsanalysen»; et prosjekt fra 2015 der innbyggerne selv kom med innspill til hva de ønsket seg av tiltak på Flisa. Å skape flere møteplasser i Flisa sentrum er blant ideene, og det jobbes med å få til et wi-fi-møtepunkt på sjakkbrettet.

Kommentarer til denne saken