Staten med nytt tilbud til bøndene

SPENNING: - Hvor mye vil årets jordbruksforhandlinger gi i økte inntekter for matprodusentene? Det er en spent stemning mellom partene før bøndene skal svare på statens tilbud fredag klokka 10. 
FOTO: BRITT-ELLEN NEGÅRD

SPENNING: - Hvor mye vil årets jordbruksforhandlinger gi i økte inntekter for matprodusentene? Det er en spent stemning mellom partene før bøndene skal svare på statens tilbud fredag klokka 10. FOTO: BRITT-ELLEN NEGÅRD Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

OSLO (ANB-NTB): Staten har økt sitt tilbud i jordbruksforhandlingene til 295 millioner kroner. Bøndene har krevd 950 millioner kroner.

DEL

Det nye tilbudet fra staten ble lagt fram klokka 20.00 torsdag kveld. Dett utgjør en gjennomsnittlig inntektsøkning på 3,1 prosent i 2016.

- Dette tilbudet er grunnlag for en sluttløsning. Jeg har tro på at oppgjøret kommer i havn i morgen, sier statens forhandlingsleder Leif Forsell til NTB.

Tilbudet fra staten var på 90 millioner da staten innledet forhandlinger med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag sist lørdag. Bøndene har frist til fredag klokka 10.00 på å svare på det nye tilbudet, opplyser Forsell.

- Vi kom i kveld til et punkt i forhandlingene der vi mente det var riktig tidspunkt å legge fram et nytt tilbud. Stemningen mellom partene i kveld har vært spent og alvorlig, sier Forsell.

- Det er positivt at staten legger fram et nytt tilbud. Vi skal vurdere dette og gi tilbakemelding til staten i morgen, sier Merete Furuberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag torsdag kveld.

- vi tar med oss det reviderte forslaget og skal gå grundig gjennom det og gi en tilbakemelding i morgen, sier bondelagets forhandlingsleder Lars Petter Bartnes til NRK.

Artikkeltags