7. mars braker det løs igjen med nytt slag på Liermoen når Dronningslaget ski og afterski går av stabelen. «Dronningslaget» ble etablert som en spontan idé under en jobblunsj i fjor, og i løpet av en drøy måned planla og gjennomførte dugnadsgjengen et skirenn som samlet 150 dronninger til aktivitet på Liermoen.

– Dronningslaget er for dronninger i all slags form og alle former. I fjor var det deltakere som nesten aldri hadde gått på ski, men de klarte fint å gjennomføre en kilometer, sier Anne Huse, en av «dronningmødrene» som står bak arrangementet.

Suksess og utvikling

«Dronningmødrene» ser på muligheten for å videreutvikle konseptet til å bli en positiv arena for kvinner både når det gjelder fysisk aktivitet og sosialt samvær. Det første «slaget» ble avholdt på selveste kvinnedagen 8. mars i fjor. Etter suksessen utbedret «Dronningslaget» sitt tilbud og avholdt vellykkede arrangementer med triatlon og golf senere samme år.

Det er allerede planlagt golf med tilhørende after-golf til høsten.

Det er tre runder som er henholdsvis én kilometer, fem kilometer og den lengste runden er på sju og en halv kilometer, sistnevnte går på tid.

Bare den lengste løypa har tidtaking, i de øvrige klassene blir det trukket ut premier.

– Dronningslaget kombinerer fysisk aktivitet og glede, og det er viktig at vi kan tilby slike opplevelser for damer i vårt distrikt uten å måtte reise andre steder. Alt er i en uformell setting, og vi skal bare ha det moro, forteller Irén Carlstrøm.

Sosial happening

Det hele bærer mer preg av det sosiale enn konkurranse. Suksessen i fjor gjorde «slaget» til en sosial happening, med attraktive kåringer.

Blant annet skal det kåres både en skidronning og kanskje andre dronninger, men trimmen er også viktig for «damer i all slags form og i alle former» over 18 år. I år legges hele arrangementet til skistadion på Liermoen. Det settes opp telt på parkeringsplassen rett ved stadion der det blir afterski med DJ HenningK, servering og mye moro.

Basert på dugnadsånd

Hele arrangementet er basert på dugnad, og kunne ikke vært gjennomført uten sponsorer og samarbeidspartnere.

– Vi vil takke næringslivet for at de er så positive og støtter opp om arrangementet vårt. Vi er opptatt av å skape positive ringvirkninger og stolthet, så det er viktig å ha med oss gode samarbeidspartnere på laget, sier Carlstrøm.
Intersport stiller med skismørere, og det legges opp til et sporty arrangement ispedd en god dose glitter og glam.

– Foreløpig er det over 130 påmeldte, og vi regner med å bli mange flere enn i fjor. Påmeldingsfristen er onsdag 4. mars, så det er bare å melde seg på for årets artigste event i distriktet, sier Ingunn Fossmellem.