Gå til sidens hovedinnhold

KUSK-elever videre i SSB-konkurranse

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: 10 lag eller enkeltelever fra Kongsvinger ungdomsskole har gått videre i SSBs konkurranse for ungdom over hele Europa.

SSB arrangerer konkurransen i samarbeid med statistikkbyråer i 16 europeiske land, for å fremme kunnskap om statistikk blant elever og lærere. Det er tredje gang den europeiske konkurransen arrangeres og første gang Norge er med.

SSB Kongsvinger etterlyste for en tid siden lokale lag og deltakere, og det fikk de respons på. Hele 17 lag med inntil tre personer, eller enkeltelever, meldte seg på, og 10 av dem har gått videre til runde to, som de nå har en måned på seg til å løse.

Vil lære de unge å være kritiske – så langt har ingen i Kongsvinger meldt seg på

Oppgavene de skal løse, handler om alt fra å tolke statistikk til sannsynlighetsberegning og andre relevante oppgaver innen statistikk. En powerpointoppgave skal også presenteres.

Hovedmålsettingene for konkurransen er å fremme nysgjerrighet og interesse for statistikk blant skoleelever og oppmuntre og inspirere lærere til å bruke offisiell statistikk i undervisningen.

Kongsvingerelevene konkurrerer mot lag fra 20 andre ungdomsskoler i Norge. Finalistene til den europeiske konkurransen lanseres 24. mars.

Kommentarer til denne saken