– Jeg er glad i å tegne, og tegner mye. Jeg får bildet i hodet, og så tegner jeg, sier Pia Tellesholmen i 7. klasse ved Grue barne-og ungdomsskole. Hennes tegning ble plukket ut til å gå videre, og kommer Pia seg gjennom de siste nåløynene, kan hun og familien få en tur til USA i regi av Lions.

– Ja, det hadde vært moro med en tur til USA. Jeg likte temaet om fred, og jeg hadde motivet klart i hodet da jeg begynte, forteller Tellesholmen.

Klassens fellespremie ble en time med kunstner Tore Hansen, som fortalte om livet som kunstner og åpnet for en uformell prat med de unge kunstnerne i klassen. De var opptatt av både antall bilder Hansen har laget, pris på arbeidene, hvordan han bruker forskjellige motorsager til endel av kunsten og det var flere som kunne tenke seg å skaffe seg et navn innen kunst.

 Men Tore Hansen rådet elevene til å gjøre det de synes er gøy. Slik han har gjort med kunst.

– Vi fikk inn mange flotte tegninger fra elevene. Bøyde pistoler, fredsduer, mørke og hvite hender som holder hverandre til bare kruseduller. Alle som tegnet, hadde sine tanker om fred. Vi må huske at vi har endel elever her som har opplevd litt av hvert, sier Tom Brauter i Grue Lions, som synes det er moro å se hvordan elevene i 6. og 7. klasse har tolket oppgaven.

– Det er et verdensomspennende tema som er veldig aktuelt om dagen, sier Brauter.