Kulturuka åpner med et latterbrøl

BRAKER LØS LØRDAG: Denne gjengen og flere til gir deg kulturuka i Eidskog! Fra venstre Arne Bratås, Joakim Leveborn Nilsson, Anne Berit Svendsen, Raymond Myrvold (foran), Bjørg Dyblie, Ingrid Slettum Brænd, Randi Heggland Strøm, Ali Fuat Gündogmus, Hilde Mæhlum, og en takknemlig kultursjef May-Britt Verhaug.

BRAKER LØS LØRDAG: Denne gjengen og flere til gir deg kulturuka i Eidskog! Fra venstre Arne Bratås, Joakim Leveborn Nilsson, Anne Berit Svendsen, Raymond Myrvold (foran), Bjørg Dyblie, Ingrid Slettum Brænd, Randi Heggland Strøm, Ali Fuat Gündogmus, Hilde Mæhlum, og en takknemlig kultursjef May-Britt Verhaug. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

EIDSKOG: Nå er det «tullingene» som råder i Eidskog. Gallaen innleder årets kulturuke.

DEL

Gjengen bak kulturuka er litt usikre på om det er niende eller tiende gang Tullinggallaen arrangeres. Uansett – de fleste kjenner konseptet; her er latterdøra på vidt gap, og både lokale og nasjonale moroklumper er med.

Tett og bredt

Erik Mogeno med sin buktalende Kalle, Eidskogens egen standupkomiker Vibeke Børresen, Anita Ihler er rutinert revyskuespiller, og ellers kommer flere andre kjente og kjære på scenen. Etter endt forestilling er det Nattskift med underholdning utover kvelden.

Vi teller opp over 20 ulike arrangementer i perioden fra 28. oktober til 5. november, og spennet strekker seg fra bønnevandring og filmkveld til moro med «Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow», bokbad og ulike mindre konserter, hyggekvelder og utstillinger.

MYE Å BY PÅ: Hilde Mæhlum med programmet til årets kulturuke, og med Joakim Leveborn Nilssen og kulturskolerektor Anita Ihler.

MYE Å BY PÅ: Hilde Mæhlum med programmet til årets kulturuke, og med Joakim Leveborn Nilssen og kulturskolerektor Anita Ihler. Foto:

Mote og magedans

Et friskt og nytt innslag er Mote og magedans på Magnor torg.

Onsdag 1. november ristes det løs på hofter og mager, mat fra alle verdenshjørner presenteres og fortæres, samtidig som publikum får med seg moteshow med 60- og 70-tallsmote.

Med på oppvisningen er også eidskoginger med klær fra Eritrea og Sudan. Ali på Fire Årstider og mannskap fra frivilligsentralen sørger for det som skal spises, mens ungdomsskoleelever er mannekenger. Det blir taffelmusikk og underholdning – altså en helaften for alle, ikke bare for kvinnfolk!

Bokbad og finale

Bokbadet er i år med Yvonne Andersen; eidskogjenta som er en av Norges bestselgende forfattere med sin serie «Årringer». Øivind Roos møter henne og hennes persongalleri i biblioteket den 29. oktober.

Finaleforestillingen avslutter kulturuka 5. november, og her er alle kulturskolens ulike klasser med; en «salig blanding» antyder rektor Anita Ihler. Fullstendig program for hele kulturuka finner du på Eidskog kommunes hjemmesider.

Og som kultursjef May-Britt Verhaug sier til hele gjengen med frivillige både på og bak scenen, på kjøkken, ja hele dugnadsløftet som kulturuka er:

– Dessa klarer seg sjøl, jeg bare takker og bukker!

Artikkeltags