Ni kandidater har juryen å velge mellom når den skal plukke ut hvem som får den kulturelle hederen i år, og det er høyst ulike områder innenfor kulturbegrepet som er representert. Med historisk sus har festningsvennen Bjørn Langnes seilt inn som en av kandidatene.

Skaperne av et kulturmiljø på Herdahlhjørnet i Øvrebyen, bestående av tre kvinner, er en annen kandidat, mens dansebandet Ingemars er blant de foreslåtte fra den musikalske arenaen. Musikken har dog flere muligheter til å kapre kulturprisvinneren.

Både Stian Fossum, rockemusikeren som har skapt festivalblest i byen, og multimusikeren Roger Græsberg, er begge seriøse utfordrere. I tillegg er Byen Vår og Uno Arnesen foreslått. Det samme er mangesidige Martin Høgberget – til tross for at han allerede har fått den gjeve prisen.

Men det er mer kultur som skal prissettes i kveld: Barna og ungdommens kulturpris har sanket fire kandidater. Det er Kulturskolens Krister Skadsdammen, Brandval og Kongsvinger ponnigruppe, Brandval ILs primus motor Arild Bjerke og Speider'n i Kongsvinger.

Sistnevnte, ved Oddvar og Hege Mastad og Linda og Geir Christensen, er også nominert til årets frivillighetspris.

Og den prisen har speiderlederne gode sjanser til å få. Det er nemlig ikke foreslått andre kandidater.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis.