Gå til sidens hovedinnhold

Vann og vittigheter i Nes-revyen

Artikkelen er over 18 år gammel

Med titler som «Trivelige Årnes», «Søppel og penger» og «Den siste passasjer» er Nes Revy og Amatørteater klare for nok en bygderevy.

Teppet går opp for den 16. Nes-revyen - uten opphold - fredag 13. september. Men datoen skjemmer ingen premiere, mener revysjef Rolf Fogelstrand.
- Nei, hos oss er ingen overtroiske. Vi er klare for å levere den beste revyen noensinne. Det skal dugnadsgjengen på 35 aktører gjøre med lokalrevyen «Vann-vittig». Nye og gamle fjes er blant de ni skuespillerne. Til barneteatret i Nes er det lang venteliste for å komme med, og voksenrevyen merker ikke rekrutteringsvansker.

Vannkrig
I fjor ble kulturhuset på Årnes for første gang benyttet til å spille lokalrevy, og i år tar teatret med god hjelp av instruktør Even Finsrud fra Kongsvinger og koreograf Pia Lene Nyhus hensyn til at scenen er i uvant største laget i forhold til den gamle hjemmebanen Årnes samfunnshus.
Den pågående vannkrigen mellom Nes og Sør-Odal er et hovedtema og Fogelstrand lover at revyen også i år skal følge nyhetsbildet tett og med ferskeste nytt.
- Vi må finne oss i at forventningene til oss øker. Og folk stanser oss gjerne på gata og forteller oss hva som bør komme med.
- Vi spiller for fulle hus og har klart å innfri hvert år hittil. Det synes jeg er godt gjort, smiler Fogelstrand.
- Ja, det sies jo at enkelte Nes-politikere lett fornærmes over ikke å bli nevnt i revyen?
- Det kommer an på hvordan politikerne har markert seg. Hvis noen savner å bli nevnt, så må man huske på at man må ha vist seg ganske fargerik. I dag er det egentlig ganske langt mellom dem som har markert seg på en fargerik måte i Nes-politikken.
Nes Revy og Amatørteater spiller tradisjonen tro generalprøve med inviterte gjester for pensjonister i Nes torsdagen før premierefredagen, og forhåndssalget av billetter skjer i Nes Eldresenter.
Ellers spilles revyen fredag. lørdag, søndag og mandag og billetter fås kjøpt i Strax-kiosken i kulturhuset, eller en time før forestillingen starter.