Gå til sidens hovedinnhold

Stiller ut hos Giske

Artikkelen er over 14 år gammel

Henriette Eriksen (23) fra Sander begynte å tegne bilder for fire år siden. Nå skal hun stille ut i Kulturdepartementet. BILDER | DISKUSJON |

I november er hun en av de heldige som får stille ut et av bildene sine i Trond Giskes departement.

– Tegningene begynte som en moro ting for vennene mine også har det bare tatt helt av. Jeg har hatt utstillinger på Audunbakkenfestivalen og Galleri Lyshuset. I fjor fikk jeg et stipend fra Trafo.no for å holde utstilling i Øktnerhuset. Jeg har fått solgt en del bilder og det er veldig gøy. Ikke på grunn av pengene, men at folk vil ha mine bilder på stueveggen er koselig. Det er ikke noe jeg holder på med kun for meg selv lenger. To personer kom helt fra Grimstad for å se utstillingen min, smiler Henriette.

Nakne damer

Tegningen som er valgt ut til utstillingen er "Glade dverger".

- Den tegningen kom til ved at jeg ville gjøre noe morsomt med Snehvit og de sju dvergene. Mens jeg drev med den begynte jeg å le og det er alltid et godt tegn. Jeg begynte å tegne for fire år siden da jeg var på besøk hos søsteren min. Hun vasket og jeg kjedet meg så jeg fikk en tegnebok.

- Jeg fant ut at jeg var flinkest til å tegne nakne damer. De to første tegningene "Glade sauer" og "Glade fisker" ble til i den tegneboka, og jeg har nå en egen hjemmeside henriflette.com, hvor alle tegningene mine ligger. Jeg har møtt tilfeldige folk på naschspiel i Oslo som har vært inne på sida mi, og et kjærestepar har tatt kontakt og bestilt portrett av seg selv. Jeg vet ikke helt hvordan det skal gå til, men jeg får vel bruke fantasien, ler hun.

Alltid sol

- Jeg bruker paint når jeg lager tegningene noe som understreker at det er naivt og uskyldig.

- Jeg toner ned tegningene litt ved at det alltid er sol og blå himmel, gresset er grønt og alle er glade. Jeg prøver ofte å få inn dyr i tegningene mine, men det er begrenset hvilke dyr jeg klarer å tegne. Jeg har klart fisk, sau, sjiraff og elefant, smiler Henriette.

Tegningene har blitt godt mottatt og Henriette har fått positive tilbakemeldinger.

- Jeg er veldig spent når jeg skal vise frem tegningene til nye personer, men de fleste bare gliser. Folk skjønner at det skal være koselig og ikke ekkelt. De som liker tegningene mine best er voksne damer. Under utstillingen i Lyshuset syntes de voksne mennene at de var ufyselige mens damene bare syns det var moro. Folk skal reagere og det gjør de jo, forteller Henriette fornøyd.