Gå til sidens hovedinnhold

Sommeren med Marion

Artikkelen er over 7 år gammel

Når Marion Ravn og Magnus Grønneberg finner tonen, er det til Bjørge Verbaans piano. Han er arrangør og repetitør på filmen «Ta meg med!».

Et musikaldrama skal filmes i en bygård på Kampen. Fem ensomme mennesker har vært naboer i en halv evighet. Men ingen av dem har vist eller innrømmet at de har følelser for hverandre.

– All musikk er av Jan Eggum og Halvdan Sivertsen. Alle synger «live» på filmen mens jeg skal akkompagnere. En skikkelig dogmefilm, er det natt, skal det filmes på natta, sier Bjørge Verbaan.

I bandet

Han skal sitte på settet «live» og kamera kommer trolig til å sveipe innom ham, også:

– Ting kommer til å skje på en bakgårdsfest, og det er vi som er bandet, Magnus Grønneberg synger, Jørn Christensen, også han fra CC Cowboys, er filmens musikkprodusent, han spiller i bandet, og så meg, da.

Per Olav Sørensen regisserer «Ta meg med!», slik han gjorde med «Halvbroren» og den kommende britisk-norske storsatsingen «Kampen om tungtvannet». Det var også han som ville ha Verbaan i den musikalske rollen.

Livsdrama

Manuset er skrevet av nettopp Per Olav Sørensen og filmen produseres av Monster og skal distribueres av SF-Norge.

– Hvilke andre enn Jan Eggum og Halvdan Sivertsens musikk kan følge oss gjennom handlingen? Bedre tonefølge får du knapt. Dette er et filmkonsept som knapt har vært brukt før her hjemme, sier Katrine Aamodt i SF-film Norge.

– Vi bruker 25 av Sivertsen og Eggums sanger i denne litt annerledes kjærlighetshistorien, sier Aamodt.

Bevissthetsstrøm

– Vi har nå ulike prøver og innspillingen begynner på mandag og vil pågå tre hektiske uker fram i tid. Alt skal tapes på settet, i bakgården, på T-banen, over alt, egentlig, det blir interessant! Det blir å gjemme trådløse mikrofoner og små monitorer så godt det lar seg gjøre, kommenterer Bjørge Verbaan.

Handling og musikk løper avgårde som en bevissthetsstrøm. For én dag viser det seg at disse naboene i flere år har kjent litt for mye for hverandre. En natt forbi, for å si det med Jan Eggum.

Før siste sommernatt er over får naboene smertelig kjenne på at fem er én for mye.

Kommentarer til denne saken