Fredag får 20-åringen sin siste sjanse i den røde kjolen. Opptaket er fra NRKs semifinale i Bergen 27. januar. Selv er Grand Prix-debutanten mest opptatt av å gå videre til lørdagens finale:

- Nå må dere alle sammen, i hele distriktet, stemme på meg, oppfordrer 20-åringen.

Alle artistene synger i opptak fra delfinalene som har vært. Dette fikk Veronica rede på etter at hun hadde sunget live i Bergen forrige fredag.

Kamera går

- Det er alltid noe som må finpusses, koreografien og den røde kjolen, ikke minst. Tross alt kom jeg ikke så verst fra det. Jeg har ikke opptrådt foran en så stor forsamling før. Et fullsatt Oslo Spektrum med tusenvis av folk i salen, fem-seks kameraer som snurrer og går hele tida og kamerafolk gir hverandre tegn. Skal si det var action på scenen, sier hun.

Ifølge NRK er Veronica sist ut i «Siste sjanse»-sendingen fredag med låta «Like a Wind». Hun synger melodi nummer 6.

Greenroom

- Alle de 18 artistene sitter og venter i et såkalt Greenroom fredag. Sendingen er basert på opptak fra sendingene i Alta, Bodø og Bergen. Det blir vist stemningsrapporter fra turneen og innslag fra finalen i Kiev i fjor, forteller Sissel Linden, NRKs presseansvarlig for MGP-sendingene.

Det blir heller ikke et fullsatt Oslo Spektrum nå fredag. Likevel vil noen hundre medlemmer fra Melodi Grand Prix-klubben fylle benkeradene med liv og show, lover Sissel Linden.

Yngst

Går Veronica videre til finalen lørdag, blir det først en delfinale med de åtte artistene, deretter avstemning og så en gullfinale for de fire artistene som er med videre basert på publikums avstemning.

- Jeg er den yngste i MGP-konseptet i år - og den første taterjenta! påpeker Veronica.

Etter at hun gikk videre forrige fredag, glapp det spontant ut av henne: - Å, mamma, jeg klarte det!

I vinden

- Jeg tenkte på familien min som ikke satt i salen, men som fulgte med på TV-sendingene, forklarer hun.

Fredag morgen er Veronica gjest i NRK1s «Frokost-TV», deretter er det Melodi Grand Prix i helga før hun synger i Glåmdalens artistgalla i Rådhus-Teatret mandag 6. februar. Mandag fylte hun 20 år. Først lørdag 11. februar skal hun feire dagen sammen med familien.