Gå til sidens hovedinnhold

Revy med mange gullkorn

Artikkelen er over 14 år gammel

Årets Nes-revy er den 20. i rekken. Fra gryende sceneaktiviteter på Hvam via Årnes samfunnshus til dagens kulturhus har denne lokale revygjengen satt sitt preg på kornbygda.

Også i år viser de seg fra flere sterke sider. Når de også kan benytte seg av tidligere glansnumre, i ren jubileumsrus, blir resultatet godt. Langt over gjennomsnittet.

Etter en noe melodifattig åpning var revyen i gang med noen svake og mange sterke numre. Som «Konsulenten», med Mirjam Fredriksen og Thomas Christiansen. Også Per Håkon Sydtangen med sin armdukke, Henry, er et glimrende revynummer. Her utfolder den dyktige Sydtangen seg virkelig.

Per Håkon har flere flotte revynumre denne gangen og varierer i karakterspill på sitt aller beste.

Ole Erik Eier er en veteran i revyene i Nes. Hans klassiske «Hjalmar fra Brårud», halvbroren til Fridtjof fra Enebakk, har alltid vært en sikker vinner. Også i år tråkker Ole Erik til med både fleip og sang. Han opptrer med eleganse i alle sine nummer i denne revyen.

Mirjam Fredriksen er også en solid styrke i revygjengen. Hennes ulike roller tolkes veldig bra, med innlevelse og tydelige karakterer. Både som samedame og 90-åring på Nes sykehjem er hun fortreffelig. «Sykehjemmet» er et glansnummer fra revyen i 2000.

Anne-Lise Smedstuen og Kari Engh Nyjordet er begge solide der de dukker opp.

Synger godt gjør også John Sverre Bråten selv om han ikke husker alle tekstene like godt denne kvelden.

Anne Marthe Rudolfsen er den yngste i gjengen. Hun er et stort revytalent med friskhet og mange morsomme fakter. Henne vil vi nok se mer av i årene som kommer.

Selv om gatebruksplanen og teknisk etat går igjen i mange av numrene, må det bemerkes at aktualiteten i disse numrene, selv om noen av dem var flere år gamle, er mer aktuelle nå enn da.

Av de gamle revynumrene er det morsomt å se igjen Per Håkon i «Statistikk-Kurt», og få den gamle klassikeren «Matpakkeprat», i år med to gjestende revypensjonister, Tom Cato Larsen og Odd Opaker.

Men glansnummeret fra 1997, «Årnestangen», der forfatteren har mesterlig kokt sammen Kari Diesen og Arvid Nielsens «To uteliggere» og Arvid Nielsens «Enerhaugen», er like sterkt i dag som da det kom første gang.

Anne-Lise og Ole Erik får æren av å framføre ett av de beste revynumrene som er skrevet i Nes, ja, på Romerike.

Jan Rudolf Pettersen