Rekordmange finalister i UKM

GLEDER SEG: «The Worms» ser fram til å delta på UKM-festivalen. Her fra kulturskolens konsert i Byparken. F.v. Jon Anders Venger (14), Elias Fredriksen (13) og Endre Nesje (15).

GLEDER SEG: «The Worms» ser fram til å delta på UKM-festivalen. Her fra kulturskolens konsert i Byparken. F.v. Jon Anders Venger (14), Elias Fredriksen (13) og Endre Nesje (15). Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Halvparten av Hedmarks bidrag til Ungdommens Kulturmønstrings nasjonale festival er fra Kongsvinger.

DEL

I dag åpner Ungdommens Kulturmønstrings nasjonale festival i Trondheim, der kulturutøvende ungdom fra hele landet samles. I år kommer halvparten av Hedmarks representanter fra Kongsvinger og omegn.

– Dette er stort. Hedmark stiller med fire scene-bidrag, og tre av dem kommer fra Kongsvinger. I tillegg har vi én utstiller, og to som er med i nettredaksjonen, sier prosjektleder for UKM i Kongsvinger, Toni Sjøenden.

Ung kultur

Sjøenden har jobbet med UKM i Kongsvinger i 13 år, og har aldri tidligere opplevd at så mange har gått videre til den nasjonale mønstringen.

– Det har vært et og annen bidrag i årene som har vært, men dette er helt unikt. Vi ser at kultur vokser blant ungdom i Kongsvinger. Det er morsomt å se at det gir resultater, sier han, og legger til:

– Ungdommen ikke bare er utrolig flinke innenfor sine kunstformer, men de er også gode representanter for Kongsvinger.

Storfornøyde

Guttene i bandet «The Worms» er svært fornøyde med å ha blitt plukket ut blant de 1100 som deltok på fylkesmønstringen i Hedmark. Det er ikke rent lite jobb som ligger bak når bandet igjen skal på scenen på UKM-festivalen i Trondheim.

– Vi møtes for å øve hver helg, og tar på oss spillejobber når vi har muligheten. I tillegg spiller alle i et jazzstorband i Eidsvoll, forteller de musikalske guttene, som kommer fra henholdsvis Kongsvinger, Austmarka og Eidsvoll.

Det er ikke første gang guttene opptrer på et stort arrangement. I fjor var de oppvarmingsband for Marion Raven på Byfesten, og de har også spilt på Tangen Rockfestival.

Bare moro

Selv om de allerede begynner å få en ganske så imponerende merittliste så holder bandmedlemmene beina godt plantet på landjorda.

– Det hadde selvfølgelig ikke vært feil å bli kjendiser, men hovedsaken er å ha det gøy og moro med musikk, sier guttene nærmest i kor.

Det er selve essensen i UKM. Det er ingen hovedpremie, de som går videre får utøve den kunstformen de liker aller best, de får stå på en enda større scene, og de får treffe ungdommer fra andre deler av landet.

– Det blir dødskult, sier gutta.

«The Worms» skal delta i kategorien scene, og det skal også Erfan Yakup (17) og Ingrid Bjerke (14). Christer Holmen Bakken (14) stiller med egenlaget skulptur i kategorien utstilling, og Jonas Bae Nesset (18) og Frida Sofie Abelsnes (19) er plukket ut til å være med i UKMs nettredaksjon. Alle er fra Kongsvinger, bortsett fra Frida, som representerer Eidskog.

Artikkeltags