Gå til sidens hovedinnhold

Rekordbesøk for Elvefestivalen

Artikkelen er over 18 år gammel

NES: Den åttende Elvefestivalen ga publikumsrekord. Rundt 6.000 mennesker har besøkt festivalens hovedarrangementer i løpet av de ti festivaldagene.

- Vi har stor grunn til å smile i dag, sa festivalsjef Lise Kristensen p å det avsluttende familiearrangementet på Haga brygge søndag.

Der hadde innpå 200 samlet seg i sola for å høre lokale underholdere.

- Elvefestivalen har vokst kraftig siden starten i 1996. Vi har aldri hatt så mange på hovedkonsertene tidligere. I år har vi også gjennomfø rt vårt hittil største enkeltarrangement med Idol-showet, sier hun.

I tillegg til rekordmange på de store konsertene, kommer de rundt 50 små arrangementene. For eksempel var det 500 mennesker innom kunstutstilling med lokale amatører i Fenstad kirkestue søndag.

Publikmsrekorden betyr også rekordomsetning. I år kommer den opp i rundt 1,7 millioner kroner. Når Elvefestivalen har betalt artister og teknikere, ligger det an til å bli et lite overskudd i årets festivalregnskap. Det vil først og fremst gå til å dekke underskuddet fra i fjor.

Lise Kristensen berømmer de som har stått på med frivillig innsats.

- På Idolkvelden fikk vi kjempehjelp fra en lokal bobilforhandler med å skaffe nok toaletter. Han tok bokstavelig talt drittjobben på sparket. Dette er en kjempedugnad der alle som har stått på fortjener masse ros, sier hun.