Med to utsolgte forestillinger, til sammen nærmere 650 personer inkludert fredagens generalprøve med elever fra Nord-Odal ungdomsskole i salen, ble «Temmeret skær fram!» en forestilling som traff odølingene mit i hjertet.

En forestilling med et dramatisk historisk bakteppe av både lokal og nasjonal betydning, 90 år etter arbeidskonfliktene i de to fløteråene Grytåa og Juråa i Knapper.

Ordfører i Nord-Odal, Lise Selnes, var meget stolt over å kunne takke ensemblet for en minneverdig forestilling.

– Takk for en strålende forestilling som virkelig rørte meg. For en kamp det var for rettigheter, hvilke pågangsmot arbeiderne sto for. Alle dere som var med på kveldens forestilling gjorde virkelig kampen for 90 år siden levende for oss i salen, sa hun.

Gunnar Nygård i prosjektgruppa var stolt og takknemlig over de rundt 90 aktørene og lokale kreftene som bidro.

– Det har vært utrolig morsomt å få være med på dette prosjektet. Vi har utrolig mange flinke aktører innenfor både teater, sang og musikk i Nord-Odal, og når alle disse kreftene slår seg sammen, blir det svært bra, sa han.

Han fortalte at uten hjelpen fra aktørene, og ikke minst Nord-Odal kommune, Teater i Glåmdal og Odal Sparebank hadde ikke prosjektet vært mulig.

 

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis.