Instruktøren er derimot ung lokal amatør som debuterer i sjefsrollen under oppsetningen av musikalen om familien von Trapp.

– Dette er både spennende og krevende, sier Stian Delbekk Johansen foran fredagens premiere i Nes kulturhus. I fjor var han skuespiller da teatergruppa i Nes Revy- og Amatørteater (NRA) satte opp en annen kjent musikal, «Grease». Teatergruppa er best kjent som ungdomsgruppa i NRA, men skiftet navn for et års tid siden.

180.000 kroner

Dette skal være første gang «The Sound of Music» settes opp i Nes. Og det satses stort.

– Budsjettet er på 180.000 kroner, så vi håper på godt billettsalg til alle de tre forestillingene fredag, lørdag og søndag. Vi har tro på at denne kjente musikalen appellerer til mange. Den har jo mye gjenkjennelig musikk som både barn, unge og voksne kan ha glede av, sier Trine Reite, leder i teatergruppa.

22 skuespillere

Camilla Schøyen er benyttet som sangpedagog og Inga Nordbye som koreograf, mens pianist Øyvind Sørum leder orkesteret som i tillegg består av Jan Olav Renvåg på bass og Anders Hoffmann på perkusjon.

Skuespillerne er 22 ungdommer i alderen 15–25 år med ulik erfaring, men stort engasjement og spilleglede.

Nonne og nazist

En av dem er Adrian Finstad, som skal spille to så vidt forskjellige roller som nonne og nazist.

– Jeg føler meg hjemme i begge rollene, sier han med et smil. «The Sound of Music» ble skrevet og oppført for første gang i 1959 på Broadway. Den mest kjente versjonen av musikalen er likevel filmversjonen fra 1965, med Julie Andrews og Christopher Plummer i hovedrollene.

En ukes hardkjør

– Vi kom borti Harald Tusbergs norske manus og har benyttet det. Det betyr at publikum får høre to-tre sanger som ikke er med i filmen, sier instruktør Stian Delbekk Johansen.

Etter først å ha øvd ukevis i et lite kjellerrom flyttet teatergruppa torsdag inn i storsalen i kulturhuset. Fram mot premieren blir det øvelse hver eneste kveld. – Som vanlig er det mye kaos nå, men av erfaring vet jeg hvilke underverker som skjer de siste dagene, sier den unge instruktøren.