Det var mye folk og god stemning i Vinger Hotell fredag kveld, da Jan Erik Olsens Orkester slapp sitt nye album ”En engel i min hånd”. Orkesteret framførte flere av de nyskrevne låtene, og noen av tilhørerne prøve dansegulvet.

Men de fleste av de frammøtte stilte seg i kø for å sikre seg et eksemplar eller to av den nyutgitte plata. For deretter å stå i ny kø, for å få musikernes signatur i tekstheftet.

Jan Erik Olsen har ikke bare skrevet alle melodiene og tekstene, han har også vært produsent, i eget studio. Og bak utgivelsen står Tylden & Co.

Det er knapt noe sted i Norge hvor det yngler av så mange artister og danseband som i Kongsvinger-området. Og der vokste Jan Erik opp i en musikalsk familie, hvor trekkspillet hadde en sentral plass. Selv har Jan Erik trallet og sunget siden han var en neve stor. Guttungen scenedebuterte i en alder av sju år. Heter det i et skriv fra Tylden & Co. Plateselskapet som har brorparten av norske danseband i sin stall, og som står bak mange av plateutgivelsene med danseband.

Det nåværende Jan Erik Olsens Orkester ble startet i 2004. Men han har vært med i flere lokale band før det, og gitt ut flere plater, før de to siste som Tylden & Co står bak.