En stjerne skinte i kveld

  Reporter: Anita Krok Ommestad Video/redigering: Kjell R. Hermansen

  Av
  Artikkelen er over 4 år gammel

  KONGSVINGER: De er stjerner for en kveld, i år skinte det i flest sangere, to filmer og ett band på UKM.

  DEL

  – UKM er for mange å gå på scenen og synge ei coverlåt. Det er ikke oss, vi lager låtene våre sjøl og vi prøver aldri å være noe annet enn oss sjøl. I dag var det full sal, det er alltid morsomt, sier Jon Anders Venger i Singled Out.

  I fjor het de Worms og kom helt til landsfinalen i UKM i Trondheim. De var husband da Scene U/Kulturskolen satte opp «Peer Gynt» i Rådhus-Teatret for litt over ett år siden.

  Fersk og erfaren

  Elias Fredriksen (14), Endre Nesje (15) og Jon Anders Venger (15) har skiftet navn på bandet til Singled Out, er unge, rutinerte og målrettede. De 17 sceneinnslagene og 37 arbeidene på utstillingen i UKM var en blanding av helt fersk, litt erfaren og stål-rutinerte deltagere.

  – Det du ser på scenen er falsk øyenkontakt, vi ser omtrent ikke noen ting fra scenen på grunn av alt lyset, folk flest tenker ikke på det, sier Elias Fredriksen.

  – Vi vet bare at vi aldri skal gå lengre fram enn til monitorene på scenen, svarer Jon Anders Venger kjapt. De har pådratt seg mye rutine de siste årene.

  – Hva er det med disse årgangene, jeg synes det er påfallende mange talenter som er 15 eller 16 år. Vi har en som rapper og han vet alle hvem er, Odin Noer Johansen, og så klart han har valgt seg ei låt av Eminem, sa konferansier Siljemarlen Øien med et smil.

  Ungdommene jublet ekstra høyt da Anne-Line Kamøy mottok Barn og ungdommens kulturpris:

  – Jobb og fritid glir inn i hverandre, du gir oss alle et smil, du vil at alle skal lykkes.

  Ukulele og sang

  Ingvild Sørli Paulsrud var trolig byens første til å spille ukulele, hennes «Riptide» høstet trampeklapp. Det var stille i salen da dokumentarfilmen om møbelsnekker Dick Dean fra Øvrebyen ble vist, den fikk mye applaus. Filmen om iPad-bruk i skolen bør snarest spilles til politikerne før neste skoleår, et lite råd fra oss på pressebenken.

  «Alle» hadde sine fans i salen, de som høylytt heiet fram sine kandidater. Vilde Andreassen avsluttet med «Ain`t nobody`s problem».

  Den vevre tenåringen med den store stemmen og gitaren satte punktum for noen timer med intens kultur. Og på kort tid var Rådhus-Teatret tømt for påmeldte, fans så vel som publikum.

  – Vi er veldig godt fornøyd med bredden i år både på utstillingen og på scenen. Men merkelig nok hadde vi ikke ett eneste dansenummer! Det er nesten utrolig, jeg kan ikke huske at noe slikt har skjedd før, sier prosjektleder Toni Sjøenden i Kongsvinger kommune.

  Artikkeltags