For første gang på Lebiko

KONSERT: Roy Lønhøiden og Elin Moen Rusten spiller på Lebiko.

KONSERT: Roy Lønhøiden og Elin Moen Rusten spiller på Lebiko.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Roy Lønhøiden og Elin Moen Rusten med konsert i friluft – det er blitt et godt sommertegn i distriktet. Søndag kan du oppleve dem på Lebiko.

DEL

DNT Finnskogen og Omegns hytte på Varaldskogen er oppdaget av mange, siden Sjutorpsrunden har sitt utgangspunkt her på norsk side. Dermed har utallige turgåere krysset tunet, enten i samlet tropp eller alene – og kanskje rastet – men det blir første gang i historien at det er duket for konsert på tunet på Lebiko.

I FRILUFT: Elin Moen Rusten og Roy Lønhøiden holder konsert på Lebiko.

I FRILUFT: Elin Moen Rusten og Roy Lønhøiden holder konsert på Lebiko.

Opptrer sammen

Roy Lønhøiden trenger neppe noen nærmere presentasjon; trubadur, visesanger, ordkunstner, med musikken og røttene godt «jorda» i det nære. «En fin kveld å leve», «Ved og vann», hans låter er blitt allemannseie og spilt mye på NRK, og musikkjennerne tar fram de store ordene når de beskriver hans musikk.

Elin Moen Rusten har de siste årene opptrådt oftere sammen med Roy Lønhøiden, hun både synger og spiller også nøkkelharpe. Flere har opplevd duoen til skogs før, blant annet på Dronningens Utsikt, hvor de har holdt konsert flere ganger.

Søndagens konsert skjer tidlig på ettermiddagen, og dermed skulle det være fin anledning for alle turgåere til å gå Sjutorpsrunden enten før eller etter. Går du fra Lomsen, får du konsert underveis, går du fra Varaldskogen/Lebiko, kan du høre duoen enten før eller etter.

Konsert og trim

Natur og kultur i en og samme tur, det må være en god kombinasjon en søndag i august. Men selvfølgelig kan du ta turen «bare» for å høre på konsert. Det blir lett servering, og det er mulig å parkere langs veien.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken