– Etter fjorårets suksess med «Pippi Langstrømpe» er det klart det kribler litt i magen før årets forestilling «Mormor og de åtte ungene», men det gikk så bra på generalprøven at jeg er overbevist om dette sikkert går minst like bra, sier hjelpeinstruktør Vibeke Tømte til vår avis bare minutter før teppet gikk opp på gårsdagens première på Nes- Revy & Amatørteaters store høstforestilling i går kveld.

Under ledelse av instruktør Annikken Hansson har de 24 skuespillerne i barneteatergruppa forberedt seg siden februar for å få en forestilling så godt som overhodet mulig. Og resultatet ble deretter.

Med gode replikker og med en fortellerevne Anne Cath Vestly verdig, gjennomførte de ivrige amatørskuespillerne kveldens seanse til både latter og applaus fra en snaut halvfull storsal i Nes kulturhus.

– Erfaringsmessig vet vi at torsdag kan være litt stille, men fredag er nesten utsolgt allerede og stykket går både lørdag og søndag for dem som ønsker å komme og se, sier Tømte.

Familieforestilling

Som seg hør og bør en barneforestilling, er alt tilrettelagt for barn. Også i salen. Skuespillerne entrer scenen fra salen, og verken nisser eller skumle tomtespekulanter legger fingrene imellom for å spørre barna blant publikum om hva de mente om saker og ting.

– De fleste har et forhold til Anne Cath Vestly og hennes barnebøker. Og mange har lest «mormor og de åtte ungene» på ett eller annet tidspunkt i oppveksten, sier Tømte.

Den eldste og den yngste i stykket, mormor og Morten minstemann, spilles av henholdsvis Anett Fossen og Kenneth Lund. Begge var i går kveld veldig fornøyde med innsatsen. De innrømmet å ha litt sommerfugler i magen, men det gikk fort over.

– Vi har øvd mye på tekstene, og det er kjempegøy å være med så dette gikk fint, sier de to i kor.

Blander man nisser, skumle banditter, kuer og bestemødre i et og samme stykke, må det jo bli festlig. Og man skal ikke se bort fra at det dukker opp både en og to overraskelser underveis.

Vil du vite hva de er må du skynde deg og kjøpe billetter. Stykket spilles i kveld, i morgen og på søndag.