Minnes på årsdagen

STEMMEN SOM STILNET: Jan Werner i Sand kirke, julekonserten 2005.

STEMMEN SOM STILNET: Jan Werner i Sand kirke, julekonserten 2005. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

I dag er det ett år siden Jan Werner døde. Fortsatt kommer mennesker fra fjern og nær for å besøke graven ved Sand kirke. BILDER | | SAMLESIDE |

DEL

Jan Werner Danielsens død ble tatt imot med sjokk og vantro over hele Norge da nyheten ble kjent dagen etter, 29. september i fjor. Sangeren og artisten fra Nord-Odal var elsket av svært mange, og kondolansetelegrammene strømmet inn. Han ble funnet død i hjemmet sitt, og dødsårsaken var hjertesvikt.

Mange besøker graven

Året som har gått, har selvsagt vært vanskelig og tungt for de nærmeste, og familie og pårørende vil få minnes ham i fred på ettårsdagen for bortgangen. Heller ikke artist-Norge har planlagt å markere dagen.

Mange vil nok likevel oppsøke graven på Sand kirkegård denne dagen:

– I løpet av året som har gått, har det vært mange henvendelser fra folk som lurer på hvor graven til Jan Werner er, sier kirketjener Egil Skårerverket. Og ikke bare den første tida etter dødsfallet:

– Jeg får nesten ukentlig henvendelser fra folk som kommer hit for første gang og vil til hans grav, sier Skårerberget. Andre kommer på nytt og på nytt. Han regner med flere spørsmål nå ett år etter dødsfallet, og han har også merket at når det har stått artikler om Jan Werner i ukepressen, da er det flere besøkende som kommer. Sangeren er på ingen måte glemt, og både sambygdinger og andre minnes ham fortsatt med blomster og hilsner.

Bok og tv-program

I løpet av høsten kommer det både bok og tv-program om Jan Werner. Boka kommer 2. november på Juritzen Forlag, og faren Thor Egil Danielsen har selv skrevet den.

– Vi hadde slett ikke tenkt å skrive noen bok, men vi fikk telefoner fra forlag som sa at de kom til å gi ut bok om Jan Werner uansett. Vi hadde familieråd, og fant ut at vi da heller ville skrive selv. Han var jo på mange måter en kontroversiell person, og mange har sagt og ment mye om ham, som artist og person. Men det var vi som kjente ham fra han ble født og til siste slutt. Det som står i boka som kommer, er i hvert fall sant. Det var slik han var, sier far Thor Egil.

Prosessen med skrivingen har vært tung, men har også vært et bra sorgarbeid. Året har ellers gått med til mye opprydning i økonomi og andre praktiske ting etter at sønnen døde.

TV2 starter programserien "Hele historien" den 4. oktober. Her presenteres historien bak kjente mennesker og temaer, og det første programmet handler om Jan Werner og hans liv.

I traileren fra TV2 heter det at kjente artister og kollegaer snakker om Jan Werners angst og sårbarhet, som fulgte ham gjennom livet. Tommy Steine og Tom Sterri er blant dem som deltar i programmet.

Artikkeltags