Målet i sommer var tusen følgere på musikksiden Soundcloud. Nå har han 15.000 følgere, og sangene hans er blitt spilt tre millioner ganger. Musikkbransjen verden over viser interesse for Tom Stræte Lagergren fra Flisa.Han er ydmyk, og overveldet over tilbakemeldinger og reaksjoner. Det har alltid vært drømmen å leve av musikk eller bearbeiding av lyd. Utviklingen de siste månedene tilsier at det kan gå i boks for Tom.

Når låtene slippes senere i sommer vil folk forstå omfanget.

Han går under navnet Matoma, og mikser musikk med digitale verktøy. Det kan være at han får tilsendt vokal, og kanskje litt gitar for å høre hva som er tenkt. Så lager han sin helt egen versjon og legger sitt preg på musikken.

– Jeg har et gehør som er over gjennomsnittet, i tillegg til musikkutdannelsen min ved NTNU og en interesse som alltid har vært der.

Nå jobber han med å bygge opp en merkevare og et navn. Tom har lagt seg litt bakpå. Han vil helst holde igjen til han vet at musikken hans holder mål.

Men interessen strømmer inn fra plateselskaper som Universal Music, og solungen har den siste måneden produsert offisielle versjoner av kjente låter.

Det er artister som har kontaktet Tom for å få en ny versjon av sine låter som de putter på platene sine. Hvilke artister dette gjelder, vil han foreløpig ikke si noe om.

Dette skyldes at låtene ikke er sluppet ennå. Men de kommer i løpet av sommeren, og Tom lover at det er navn som de aller fleste vil kjenne igjen.

– Den første offisielle låten slippes til uka, og jeg oppfordrer folk til å følge meg. Jeg tror at musikken gjenspeiler meg.

I vår var målet å hjelpe folk med å løfte hodet under eksamenslesingen. I sommer er det jakten på en skikkelig godfølelse som preger musikken. Optimisme.

I sommer Matoma skal spille på festivaler og diverse arrangementer i Oslo og Bergen i sommer. Etter dette skal han ut i Europa, hvor han blant annet skal spille i Dublin. I høst skal han til Canada i fire uker, før det satses på å få visum i USA slik at han kan turnere der i vinter.

Manager Frode Nilsen kan fortelle om mye oppmerksomhet. Jobben hans er å sortere ut tilbudene som renner inn. De aller fleste snakker om gull og grønne skoger, men ikke alle kan holde det de lover.

– Tom er en flink komponist. Han har et skikkelig driv, han er produktiv og akkurat nå kan han velge å vrake, forteller Frode.

Hør et utvalg av Matomas låter i SoundCloud-boksen til høyre!
(På mobil trykk her)