Gå til sidens hovedinnhold

Lykken er en autograf på magen

Artikkelen er over 7 år gammel

Martin Johansen skal ikke vaske magen sin på veldig lenge. Der har nemlig den nye helten hans skrevet autografen sin. Se bildeserie og video fra Morodalsfestivalen!

– Å få snakke med Alexander Rybak var veldig bra, men jeg husker ikke hva han sa, sier sarpingen, som var en av nærmere 100 psykisk utviklingshemmede som flokket seg rundt den felespillende artisten etter konserten på Sand i Nord-Odal lørdag ettermiddag. Og Alexander Rybak tok seg tid med autografene, og han var en av hovedårsakene til at det ble høy showfaktor på den 5. Morodalsfestivalen.

– I fire år har vi forsøkt å få Alexander Rybak hit, og i fire år har det regnet under festivalen vår. Nå kom Rybak, og med ham kom sola også, sa en fornøyd Olav Hagen, som loset et publikum på mer enn 1000 mennesker gjennom helgens festival nedenfor Milepelen vertshus.

– Festival fra hjertet

Morodalsfestivalen i Nord-Odal, en unik musikkfestival for utviklingshemmede, er i ferd med å ta av. Fra den spede start for fem år siden har festivalen vokst til å bli en nasjonal samlingsarena, sågar med mer internasjonale innslag. Fra Målselv i nord til Stavanger og Sola i sørvest strømmet publikum på, og blant underholdningskreftene var også bluesbandet «United by Music», med utviklingshemmede fra Amsterdam i Nederland.

– Jeg merker at dette er en festival som har oppstått i hjertene på menneskene i Nord-Odal. Og det er veldig deilig å se at gleden, som dominerer under denne festivalen, får lov til å vokse, sier Alexander Rybak til Glåmdalen.

Han kom til Nord-Odal fredag kveld, og fikk med seg både festivalens pubaften og smektende dans med kvinnelige festivaldeltakere.

– En ære å være her

Elisabeth «Bettan» Andreassen var det andre store trekkplasteret under Morodalsfestivalen lørdag. Hun har vært i Nord-Odal mange ganger tidligere, ikke minst i musikalsk parløp med Jan Werner Danielsen. Men Bettan har aldri vært med på Morodalsfestivalen tidligere.

– Det er en ære å få lov til å synge her, og få være en del av den gleden som festivaldeltakerne viser. Dette er en varm og betydningsfull arena, mener Elisabeth Andreassen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.