– Å skrive bok har fungert som terapi. Man trenger noen knagger for å ikke gå rett ned i knestående, mens man venter på utfallet. Jeg føler jeg får til noe annet enn bare å vente på dommen, sa Eirik Jensen da han besøkte Nes kulturhus onsdag kveld.

18. september faller dommen i saken der Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Aktoratet har lagt ned påstand om 21 års fengsel. Jensen sier selv at han er uskyldig.

Han fortalte litt om hvordan ventetiden har vært:

– Dette har vært en prosess som har pågått i nesten fire år. Det er ikke lett å sette ord på. Man lærer overlevelsesstrategier for å få dagene til å gå. Nære personer er min redningsplanke.

Skriver kriminalroman

Mens Jensen har ventet på utfallet av dommen, har han skrevet på sin andre kriminalroman, sammen med medforfatter Thomas Winje Øijord. Boka er en oppfølger til «Attentatet», som ble utgitt tidligere i år.

– Den nye boka er en videreføring av «Attentatet», der man treffer igjen mange av de samme personene. Man møter en by som har blitt veldig stille for dem som jobber med informanter. Etter hvert begynner det å dukke opp lik, som viser seg å være kjente kriminelle skikkelser, sa Winje Øijord.

Målet er å gi ut boka våren 2018.

Basert på virkelige hendelser

I forfatterskapet har Jensen og Winje Øijord tatt utgangspunkt i virkelige hendelser fra Jensens mange år i politiet.

– Vi har bevisst valgt å legge oss så tett opp til virkeligheten som mulig. «Attentatet» begynner med et spektakulært ran som man skulle tro skjedde i en Hollywood-film, men det er løselig basert på virkeligheten, sa Winje Øijord.

– Det er få som har fortalt fra innsiden av politiet. Vi har laget det så realistisk som mulig. Jeg ser for meg hendelsene og gjenskaper dem når jeg skriver, la Jensen til.

I deres første bok, «På innsiden», inviteres leseren inn i politiets arbeid. Der beskrives blant annet «dialogmodellen», som Jensen har gått i bresjen for.

– Det handler om å bruke tid til å prate med folk som ingen andre vil prate med, bygge tillit og bruke det til noe konstruktivt, forklarte Eirik Jensen.

Fakta

  • Tidligere politioverbetjent Eirik Jensen (60) skal ha medvirket til å innføre 13,9 tonn hasj til Norge mellom 2004 og 2013.
  • Han ble tiltalt for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Jensen har erklært seg ikke skyldig.
  • Aktoratet har lagt ned påstand om 21 års fengsel. Dommen skal komme 18. september.
  • Jensen jobber nå med en ny bok, som skal utgis våren 2018.
  • Han har tidligere skrevet bøkene "På innsiden" og "Attentatet".

Kilde: NTB