Gå til sidens hovedinnhold

Sterk stemme på Kvinnemuseet

Artikkelen er over 6 år gammel

KONGSVINGER: Det var fullt hus, god stemning og dyktige musikere på scenen under sommerkonserten på Kvinnemuseet.

Det måtte ekstra stoler til for å få plass til alle under sommerkonserten på Kvinnemuseet på søndag. Der Marianne Bye Granheim fra Eidskog og Andreas Løken Taklo fra Oslo spilte et bredt repertoar for full sal, og jublende publikum.

– Det er veldig, veldig gøy å komme hjem å få spille her på Kvinnemuseet, sier Granheim, som akkurat har kommet tilbake til Eidskog etter at hun fullførte sin bachelor i klassisk sang fra Griegakademiet i Bergen.

Synger bestefars vise

– Jeg kjenner jeg blir litt rørt når jeg ser så mange kjente ansikter og mennesker som har reist langt for å høre meg synge, sier Granheim smilende.

På kveldens konsert var det et bredt spenner fra senmiddelalder og til ny musikk, med tyske og norske lieder.

– Vi har hatt hovedvekt på tyske og norske lieder. Det er dikt med musikk til, i tillegg utfordrer vi publikum med litt samtidsmusikk, sier Granheim.

Under første halvdel av konserten fikk publikum høre lieder som «Vår herres klinkekule» og «Go`natta da», mens i andre del var det på med gullkjolen for Marianne og sanger fra Johannes Brahms.

– Jeg er veldig glad i «Vår herres klinkekuler», den skrev bestefaren min, og jeg syntes den passet godt her, sier Granheim.

Et rått instrument

– Det er veldig imponerende å se en liten og yndig jente ha så massiv stemme. Hun er et rått instrument, sier Ann Kristin Vårdal Olsen som sammen med sin venninne Marianne Mellem tok seg en høykulturell ettermiddag i Kongsvinger.

Søndagens konsert var den siste konserten på Kvinnemuseet i sommer, og den ble en suksess med unge talenter.

– Det er kjempefint at de har tatt initiativ til å komme hit å spille, og vi er veldig glade for at de har lyst til å spille her, sier Mona Holmen konservator på Kvinnemuseet, som legge verkt på at de ønsker å gi en arena for unge kvinnelige kunstnere.

Kommentarer til denne saken