Gå til sidens hovedinnhold

På vandring i Vormadalen

Bød på lokale turistskatter i Nes:

Artikkelen er over 6 år gammel

NES: Lokalpatriotismen gikk sin gang da gårdsbrukene inviterte til oppdagelsesferd for å vise fram lokale skatter.

Aldri før har det vært like trendy å skape blest rundt lokale attraksjoner.

Også Nes har blitt smittet av lokalpatriotismen. I helga ble by- og bygdefolk invitert til gårds for en smakebit av Vormadalen – programmet var spekket med aktiviteter og underholdningstilbud fra start til slutt.

– Målet vårt har hele tiden vært å gjøre bygda godt kjent. Vi vil vise fram det vi har av tradisjoner og ikke minst fine steder, forteller prosjektleder Jan Magne Hanstad.

Lokale aktører står bak

De lokale aktørene, inkluderende Presteenkesetet Huser, Veset gård, Rolstad gård, Øvre Farset, Bøndernes Hus, Fenstad kirke, Walstad Nedre, Hol gård og Hofseth gård, hadde alle komponert en skreddersydd oppdagelsesferd for å vise helgas besøkende hva området har å by på.

Deler av programmet inkluderte utstillinger, teaterforestillinger, elvevandring og kunstverksted for barn.

Presteenkene fortalte

Presteenkesetet ved Huser fortalte historien om de tre prestenkene som bodde ved gården på 1700- og 1800-tallet, da gården fortsatt fungerte som en pensjonsordning for presteenkene. Vandrespillet inkluderte tre skuespillere i hver sin rolle som presteenke, og en guidet tur fra Fenstad kirke til Huser gjennom områdets ravine.

Besøkende så vel som deltakende forteller at opplevelsen var gull verdt. God stemning og godt vær satte prikken over i-en.

– Dette har vært en utrolig spennende vandring, bekrefter Ellen Bolme fra Oslo.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.