Koste seg i Odal'n

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Regnet stoppet på ingen måte Morodalsfestivalen.

DEL

– Ole Ivars var kjempeflinke da de spilte i sted. Da skulle du har vært her.

– Jeg var her da Alexander Rybak hadde konsert i fjor ...

– Rybak! Han har jeg dansa med! svarte Hege-Anette.

Danset med Rybak

Hun var den store kjendisen og konferansieren under Morodalsfestivalen i Sand lørdag. Mottoet «omvendt integrering» er når de psykisk utviklingshemmede har festival på egne premisser.

Og Hege-Anette er virkelig kjent, mange skulle klemme og hilse på:

– Innspillingen av TV-serien er litt slitsom med alle de kameraene, men det er mest moro. Jeg liker all slags musikk, jeg, sa hun. Alexander Rybak var sammen med oss fra Tangerudbakken før en konsert, sa hun.

Trofaste fans

«Fargebandet» fra Kongsvinger ga alt under sitt sett. Ledet av Gorilla Storm-gutta Anders Ruud Sørli på bass og Håkon Teigen Lund på gitar ble det blant annet «Proud Mary», «Lys og varme» og «Splitter pine».

– Nei, så heldige vi er i dag med været. Det er som å se sola når vi ser dere, sa Sputnik, Knut Storbukås og kona Vivian fra scenen. De hadde mange trofaste fans som forlangte å høre klassikere som «Har du hørt at Anne er på tjukken?», «Nå skal vi skilles, Johanne» og «Lukk opp din hjertedør».

Hårete

Martin Raknes Holth og Kenneth Hansen tryllet seg gjennom Pringles-bokser og fingertriks mens den gamle fløtebåten Varpen tøffet cruisetrafikk på Storsjøen. Olav Hagen fra Morodal`n hadde på forhånd hatt en fromt ønske en dobling av tilskuere fra i fjor. 600 besøkende var innenfor portene. Og Olav hadde bokstavelig talt satt seg hårete mål. Han bar en caps med pent, langt, og veldig kunstig hår:

– Jeg merket at det var nettingcaps. Det regnet tvers gjennom på det ordentlige håret mitt!

Artikkeltags