Handlingen er sentrert rundt en mann som mistet kona fem år tidligere, og ikke har klart å takle sorgen. Han lukker seg inne, både psykisk og rent fysisk. Filmens arbeidstittel er «Bak lukkede dører».

Hans Ludvig Fredheim er en kjent kulturpersonlighet i Odalen, og vant med å stå scenen.

Hovedrollen

Her får han sin debut som filmskuespiller, i hovedrollen som enkemannen Robert.

– Kort tid før opptakene skulle begynte, ringte Andreas og lurte på om jeg ville stille. Jeg sa ja, blant annet fordi jeg var så nysgjerrig på å få se hvordan en filminnspilling foregår. Det ble tre intense opptaksdager, forteller Fredheim til Glåmdalen.

– Jeg aner ikke hvor mange opptak som ble gjort, men det var mange. Det er snakk om scener på 10 til 15 sekunder. Ettersom de hadde kun ett kamera, ble flere scener filmet flere ganger, for å få bilder fra forskjellige vinkler og med forskjellige utsnitt, forteller Fredheim og legger til at han ble veldig imponert over hvor profesjonelt filmstudentene jobbet.

Lærer alle oppgaver

– Vi fikk fire uker totalt, der ene uka gikk med til å lage manus. Min oppgave som produsent var blant annet å finne location og skaffe skuespillere. Ved tidligere oppgaver har jeg vært regissør, og neste gang skal jeg stå for foto, forteller Andreas.

Han går første året ved NISS og planlegger en treårig utdannelse. Han har allerede laget flere filmer og har stadig nye prosjekter på gang.

– Blant annet enn film om elgjakt hjemme i Odalen. Jeg fulgte jaktlaget i fire dager. Filmen blir på 25 til 30 minutter og annerledes enn alle jaktfilmer jeg har sett. Jeg kommer trolig til å tilby den til NRK, sier Andreas.