Salmesangen stilner ikke ennå

Salmesang: 35 korsangere fra flere forskjellige salmekor rundt omkring i distriktet deltok i NRKs direktesendte tv- program «Salmeboka – minutt for minutt». Foto: Magnus Jansvik

Salmesang: 35 korsangere fra flere forskjellige salmekor rundt omkring i distriktet deltok i NRKs direktesendte tv- program «Salmeboka – minutt for minutt». Foto: Magnus Jansvik

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

KONGSVINGER: Distriktets salmekor fikk blod på tann etter deltakelsen i NRKs «Salmeboka minutt for minutt». Nå følger de opp med et mini-salmemaraton i Vinger kirke.

DEL

– Det ville vært så stusslig ikke å gjøre noe mer etter suksessen med NRKs «Salmeboka minutt for minutt». Derfor tenkte vi at vi kunne samle alle en gang til, for å forsøke å spre inspirasjon og sanggleden som vi opplevde i Trondheim. Men denne gangen skal folk få muligheten til å være med litt mer aktivt, ikke bare se det på en skjerm, sier Jan Byfuglien, som har vært med som koordinator for begge arrangementene.

Salmerangling

Byfuglien snakker varmt om opplevelsen fra Vår Frues kirke i Trondheim, da et prosjektkor satt sammen av korsangere fra 6–8 forskjellige kor fra vårt distrikt var med på å synge den nye salmeboka kronologisk fra perm til perm, sammen med kor fra hele landet. Det hele ble direktesendt på tv.

– Det var helt spesielt, folk satt til klokka 03.00 om natta og sang. Det var skikkelig salmerangling, ler han.

Fra 1. til 899.

Mini-salmemaratonet vil gå av stabelen søndag 25. januar. Da vil de fleste som var med på å synge i Trondheim, og også Brandval kirkesang,

Sølvstrupene med sangvenner og Kongsvinger og omegn gospelkor bidra med ulike sanginnslag.

Det vil bli spilt et utvalgt av salmer fra den nye salmeboka, og blant annet de fire sangene som prosjektkoret sang i Trondheim står på plakaten.

Og som i «Salmeboka – minutt for minutt», så begynner korene med salme nummer 1, og avslutter med salme nummer 899.

– Men denne gang holder vi ikke på like lenge som de gjorde på tv. Vi har planlagt å spille gjennom cirka 16 sanger, og hele arrangementet vil ikke vare mer enn en times tid, forklarer prosjektkoordinatoren.

Ingen konsert

Byfuglien oppfordrer alle som er glad i sang og salmer, til å ta turen innom Vinger kirke denne søndagen.

– Jeg vil gjerne minne om at dette ikke er noen konsert, her er det deltakelse som gjelder. Det er først og fremst meningen at man skal kunne komme og synge med. Korsangerne som kommer, skal fungere som forsangere for resten. Andre korsangere og alle som ellers vil være med, kan bare møte opp og delta!

Han lover at repertoaret kommer til å ha noe for enhver smak – noen gamle, kjente og kjære salmer, men også endel nye. De store, tunge salmene har de holdt seg unna denne gangen.

– Nå er vi veldig spente på hvordan dette vil bli, og vi håper på å mobilisere korsangere og hobbysangere i Kongsvinger og omegn. Det hadde vært stilig hvis vi hadde fått fulltallig kirke på søndag, for opplevelsen av at mange synger sammen er helt fantastisk! mener Byfuglien.

Artikkeltags