Gå til sidens hovedinnhold

Skrekk og gru og fet musikk

Den store kinodagen:

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER/NES/NORD-ODAL/SOLØR: Lørdag er den store kinodagen. I disse Halloween-tider passer det godt med litt skrekk og gru.

I Kongsvinger innledes kinodagen med «halloween», og den vises også på Årnes.

Kongsvinger setter opp ni filmer på kinoens dag, mens Årnes med flere saler kan tilby publikum hele 17 forestillinger.

Skrekkfilmen hadde norgespremière 26. oktober, og vises allerede på flere lokale kinoer.

Barnefilmer

Kinoens dag er jo også ofte barnas dag, og det satses godt på barnefilmer. En klassiker er Flåklypa, Månelyst i Flåklypa er det denne gangen.

Karakterene vi kjenner så godt gjennom mange år, legger rett og slett ut på en spektakulær måneferd. Solan og Ludvig er astronauter, og det er vel ingen bombe at Reodor Felgen er mannen bak månefartøyet. Filmen vises både på Kongsvinger, Årnes, Flisa og Nord-Odal.

 

Andre barnefilmer er Grinchen, Nøtteknekkeren og de fire kongerikene, Kutoppen. Gåsehud 2 og Smallfoot

Stort og mektig blir det når «Bohemian Rhapsody» brettes ut på lerretet med tilhørende lydbilde. Queens legendariske Freddy Mercury spilles av Rami Malek, og vi følger bandet på oppturer og nedturer.

En kinoens dag skal by på mer enn de store bestselgerne, og her er flere godbiter. Den norske filmen «Harajuku» har premiere, om Vilde og gjengen hennes på Oslo S og hvordan hun prøver å rømme fra alt og alle når hun har det vanskelig.

 

Filmer til ettertanke

Den belgisk-nederlandske filmen «Girl» er et drama om en tenårings kamp for sin egen kjønnsidentitet.

En perle kalles også «Ett minutts stillhet» med handling fra Vest-Berlin i 1956. For alle som er interessert i denne epoken i europeisk og tysk historie.

«Mordene i Kongo» går både på Flisa, Kongsvinger, Årnes og Nord-Odal.

Andre filmer som vises på en eller flere lokale kinoer, er «Nabospionen», «A simple favor», «A star is born», «Mamma Mia here we go again», «Skjelvet» og «Johnny English». Fullstendig oversikt finner du i vår Det skjer-spalte og i annonser.

Husk at på kinoens dag er det halv pris på billettene.

Kommentarer til denne saken