Støttekonsert for Nepal

SPILL FOR OSS: Roger Græsberg spilte og sang for jentene ved Balika Peace Home. Det blir en stor artistmønstring til inntekt for barnehjemmet i Nepal. FOTO: ANDERS AUBERG

SPILL FOR OSS: Roger Græsberg spilte og sang for jentene ved Balika Peace Home. Det blir en stor artistmønstring til inntekt for barnehjemmet i Nepal. FOTO: ANDERS AUBERG

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Anna Camilla Kjensmo vil ikke glemme småjentene i Nepal. Hun lager støttekonsert i Vinger kirke.

DEL

– Pengene går til gjenoppbygging av barnehjemmet Balika Peace Home. Jeg samler en rekke av tidligere medelever fra musikklinja Skarnes videregående skole og lokale sangere og låtskrivere til konserten i Vinger kirke, sier Anna Camilla Kjensmo. Hun og medelevene var i Nepal da det lille fjell-landet ble utsatt flere katastrofale jordskjelv tidligere i vår.

Det blir en mønstring av unge og mer erfarne musikere og sangere på konserten i Vinger kirke. Foruten Anna Camilla Kjensmo selv hører du Minda Pauline Krav Bakke, Ole Sigvart Berget, Andrea Rymoen, Edel Amanda Øiongen, Oda Melum Enerhaugen, William Larsson, Tuva Tronbøl, Roar Larsen Haukås, Kristin Jenssveen, Torbjørn Bakke, Tommy Michaelsen og Ia Johanne Moseby.

– Bonanza Kidz har mange gode venner på Balika Peace Home, de var de første vi tenkte på da det første jordskjelvet kom, sier Roger Græsberg.

Krister Skadsdammen, Anders Auberg og Roger Græsberg i Bonanza Kidz spiller også på konserten. De har vært i Nepal og turnerte de lokale barnehagene tidligere i år med et Nepal-prosjekt i regi av bistandsorganisasjonen Forut. Plata «Gode venner i Nepal» ble spilt inn i Nepal.

– Elevene ved Seljord folkehøgskule har gjort en fantastisk innsats, legger han til.

– Du kan på en måte ikke reise fra dem. En kvinne satt på trappa til hotellet vårt i Katmandu med barna sine. De hadde mistet alt de eide i jordskjelvene, forteller Anna Camilla Kjensmo.

– Vi satte oss ned, for å prøve å kommunisere. Da flyttet hun teppene sine til oss, for at vi ikke skulle sitte vondt. Midt i all sin egen elendighet, kom hensynet til oss, de rike, hvite utlendingene, først. Hun hadde mistet alt hun eide, men vi skulle sitte behagelig. Det sier alt om hvor snille og nydelige disse menneskene er, sier hun.

Artikkeltags