Karolineprisen er opprettet av Wang Handelsskole og Gymnas. Den ærverdige prisen er på kr. 20.000.-, og deles årlig ut til en elev ved en hvilken som helst videregående skole, som på en positiv måte utmerker seg ved å kombinere skolegang med utenomfaglige topp-prestasjoner.

Glitrende kritikker

I år ble prisen tildelt Marie Haagenrud for sine prestasjoner i filmen ”I et speil, i en gåte”. En jury bestående av Elisabeth Andreassen, Vilhelm Lae, Trond Myhre, Karoline Krüger og Øystein Wiik har valgt Marie til motta Karolineprisen i år. Godordene om Marie var mange, og noe av det juryen sa om henne var: ”Hun har høstet glitrende kritikker for sin hovedrolle som den kreftrammede Cecilie i filmen "I et speil, i en gåte" basert på en roman av Jostein Gaarder. Her spilte hun med kapasiteter som Espen Skjønberg, Liv Ullman, Mads Ousdal og Aksel Henie. Parallelt har hun gjennomført sitt utdanningsprogram på en særdeles utmerket måte, på tross av stor mediepågang og etterspørsel fra omverdenen. Hun har beholdt ro og bakkekontakt og vært en svært inkluderende elev."

Marie var på vei hjem fra Oslo og stoppet innom en bensinstasjon da mobilen ringte og Trond Myhre svarte i andre enden. – Har du hørt om Karolineprisen? Spurte han, noe Marie aldri hadde hørt om. Sammen med invitasjon til Wangballet fikk hun vite at av 74 deltakere var hun nominert til å vinne den anerkjente prisen.

- Jeg ble selvsagt veldig glad! Jeg hadde ikke trodd noe sånt for alt i verden. Det var en stor ære å bare bli nominert, forteller Marie ivrig.

Utdelingen av prisen fant sted på SAS Hotellet i Oslo og med treretters middag, underholdning av GT-Sara og Lage Fosheim dans og musikk ble kvelden fullkommen for alle. Planen var at Marie skulle opptre sammen med sangeren Øystein Wiik, men influensaen hadde kapret Maries kropp og stjålet stemmen hennes denne kvelden.

Ikke shopping

20.000 kroner kan brukes til så mangt, og de fleste jenters drøm er selvsagt å bruke dette på shopping, shopping og enda mer shopping. Men Maries plan er å IKKE bruke det på shopping, snarere tvert i mot. – Jeg må begrense det litt, og ikke bruke noe av det på shopping. Enten skal jeg bruke det på ett eller annet innen studieretningen eller så skal jeg spare det.

Karolineprisen har tidligere blitt delt ut til mange kjente personer, som blant annet Jan Werrner Danielsen, Lene Marlin og John Carew. På spørsmål om hva Marie tenker om at det er akkurat hun som får den i år svarer hun kjapt: - Jeg syns det er stas! Litt skremmende fordi jeg føler jeg må følge opp de andre. Det er jo ikke sikkert at jeg klarer å gjøre. Men det vil fremtiden vise.

Stortrives på skolen

Prisen går til en elev som på en positiv måte utmerker seg ved å kombinere skolegang med topprestasjoner innen idrett, kunst eller kultur, hvordan går det med deg på skolen?

- Det går egentlig greit. Det gikk bedre på ungdomsskolen. Var mer borte da enn nå. Men jeg har alltid hatt snille lærere, så hvis jeg ikke er på skolen så er det lett å ta igjen. Da får jeg beskjed og så leser jeg litt ekstra. Jeg stortrives på skolen, og da går egentlig alt greit!

Marie har veldig lyst til å fortsette med skuespill fremover. Men som hun selv sier: - Det kommer veldig an på hva folk vil ha og hva de liker. Publikum bestemmer veldig mye når det gjelder karrieren til folk, sånn er det med alt. Det er seertallene som bestemmer. Men jeg kunne selvsagt tenke meg å fortsette innen denne sjangeren!