Fra roman til film

FORFATTEREN: Mange har trukket fram det universelle med «Nu, jävlar», styrken er at man kjenner seg igjen og at det kunne ha foregått nesten hvor som helst, sier Heidi Linde. Her avbildet med hennes nyeste roman «Agnes i senga».

FORFATTEREN: Mange har trukket fram det universelle med «Nu, jävlar», styrken er at man kjenner seg igjen og at det kunne ha foregått nesten hvor som helst, sier Heidi Linde. Her avbildet med hennes nyeste roman «Agnes i senga». Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Romanen «Nu, jävlar» blir film og innspillingen skal skje i Kongsvinger.

DEL

– Det var mitt krav til filmselskapet, sier forfatter Heidi Linde.

– Du kan ikke ta Jessica, Kevin, Lydia og Terese ut av Kongsvinger. Miljøet og menneskene fra egen oppvekst kan være i en småby på Østlandet. Men «Nu, jävlar» ER Kongsvinger.

Filmselskapet Fredrik Fiksjon i Oslo har kjøpt filmrettighetene til romanen «Nu, jävlar» fra 2011.

Involvere folk

– Vi er helt i startfasen og håper vi kan begynne filmingen innen 2014. Det tar sin tid å utvikle både manus, få på plass regissør, finansiering og caste alle dem som skal ha de ulike rollene. Det er allerede bestemt at filmingen vil foregå i Kongsvinger, bekrefter Cathrine Pryser, partner og produsent i Fredrik Fiction.

– Produsentene kastet seg begeistret over romanen, de vil ha den nødvendige distansen til å lage et flott manus, sier Heidi Linde.

– Heidi er en glimrende forfatter og en flott ambassadør for kommunen vår, mener innbyggerrekrutterer Dag Arnesen. Han er begeistret over filmplanene og vil involvere flest mulige lokale, kreative folk i prosessen:

– Veldig interessant å få å høre mer om planer og framdrift framover. Leser noen dette og har tanker om hvordan vi kan legge forholdene til rette for en slik produksjon, så er det bare å ta kontakt!

– Stas å bli møtt med en slik entusiasme og velvilje fra lokalt hold. Jeg er imponert over alt som har skjedd på kulturfronten på Kongsvinger de siste årene. Mange gode krefter er i sving for «Nu, jävlar», svarer Heidi Linde.

Hjemmebakst

Romanen lever sitt eget liv uansett filmplanene.

– «Nu, for helvede!» utspiller seg i den lille sovebyen Kongsvinger, her er hjemmebakst og Metallica, kommenterer DR, Danmarks Radio.

– Jeg nihørte på Metallica mens jeg skrev, bekrefter Linde.

Det finske forlaget WSOY følger opp med et brett nystekt gjærbakst på det nye bokomslaget og besvergelsen «Jo nyt on!».

Bensinstasjoner

«Nu, jävlar» kommer i høst på det velrenommerte Norstedts Förlag i Sverige, omslaget er en kvinne bevæpnet med en bensinpumpe. Er det noe Kongsvinger har mange av, så er det bensinstasjoner.

– Charmerande, fängslande och personlig berättelse från Kongsvinger, den får högsta betyg, jublet den svenske bokbloggeren Lotten.

Artikkeltags