Endelig på hjemmebane

På kongssenteret: Sara viser hva hun kan på scenen sammen med Maria Fink Kvamme (til venstre) og Veronica Hovengen.

På kongssenteret: Sara viser hva hun kan på scenen sammen med Maria Fink Kvamme (til venstre) og Veronica Hovengen.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Sara Johanne Alavinasab (11) fra Kongsvinger turnerer vanligvis landet rundt med jentegruppa Seven.

DEL

I sommer ble drømmen virkelighet. Sara fikk høre om en audition i Drammen og bestemte seg for å prøve lykken.

Etter både sang- og danseaudition ble hun plukket ut blant 65 andre jenter til å prøve seg som aspirant i gruppa Seven.

Full jubel

– Det var veldig, veldig gøy å bli plukket ut. Vi jublet i hele huset, smiler Sara når hun forteller om øyeblikket da hun fikk vite at hun var én av de heldige.

Gruppa har sju faste medlemmer, mens flere aspiranter bytter på å delta på konserter. Det blir masse reising med flyturer og overnatting på ukjente steder. I år har de hatt over 60 konserter, og Sara har vært med blant annet i Bergen og Stavanger.

– Hun kan både synge, danse og har masse utstråling. Uten det kan man ikke bidra med noe på en scene. Jentene må også tåle mye reising og kunne sove borte fra foreldrene. De yngste er 9 år og «pensjonsalderen» er 13, sier instruktør Ragnhild Lia.

Lokale kor over hele landet leier inn gruppa som en ekstra happening, og arrangørene betaler for transport, mat og overnatting. Derfor er det mulig å ha et tett program hele året.

Synger gospel

Sara begynte å interessere seg for sang som 6-åring og drømmer om å jobbe med musikk i framtida også. Seven synger mange sanger med kristent budskap, og dette er noe Sara har erfaring med.

– Jeg var med i barnegospel da jeg var liten og syntes det var veldig morsomt. Jeg ville gjerne fortsette med det.

Gruppa har tidligere gitt ut fem CD-er og Sara er med i studio for å spille inn den sjette. Lørdag hadde gruppa minikonsert i Kongssenteret foran mange mennesker på julehandel. Etterpå holdt de en lengre konsert i Rådhus-Teatret. Sara sang solo på to av låtene.

– De første to gangene jeg opptrådte var det litt skummelt å synge alene, men nå er det bare kjempegøy, smiler Kongsvinger-jenta.

Artikkeltags