Elsker å hate kvinner

Skuspillerne Noomi Rapace og Michael Nyqvist sammen med regissør Niels Arden Oplev - mannen bak filmen "Menn som hater kvinner".

Skuspillerne Noomi Rapace og Michael Nyqvist sammen med regissør Niels Arden Oplev - mannen bak filmen "Menn som hater kvinner". Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Kongsvinger er den kinoen i landet der flest vil se «Menn som hater kvinner». DISKUSJON!

DEL

«Alle» vil se filmen basert på Stieg Larssons roman. Siden Norges-premièren fredag 13. mars, har 1836 mennesker løst billett til de seks forestillingene på Rådhus-Teatret i Kongsvinger. Det er et gjennomsnitt på 306 per visning, det høyeste tallet i hele Norge.

– Denne filmen er en stor suksess. Glåmdøler er glade i god film, det er dette et bevis på, sier kinosjef i Kongsvinger, Stig Fonås. Kongsvinger-tallene slår både Oslo-kinoer og kinoene i nabobyene ned i støvlene. Til sammenligning har Elverum vist filmen 17 ganger, med et snitt-tall på rundt 100 per forestilling.

Filmen har vært tatt av i tre dager nå, på grunn av byrevyen som spilles. Men den settes opp igjen søndag kveld, og da går den minst til påske, kanskje lengre.

I Nes har filmen hatt 770 besøkende på de sju første dagene, sier kinosjef Jan Magne Hanstad. Det vil si vel 100 per forestilling, og ganske fullt hus hver dag i den lille salen, THX-salen. Han har valgt å vise filmen der, fordi her er både lys, lydkvalitet, bilde og komfort på topp.

– Dette er en film som egner seg godt der. Den er på linje med «Mamma Mia» og «Max Manus», sier Hanstad.

Og om det skulle være trangt om plassen enkelte kvelder, er det ingen fare for at du ikke får sett filmen i Nes. Også her vises filmen trolig til etter påske.

Artikkeltags