– Dette åpner flere designdører

Artikkelen er over 6 år gammel

I høst vises Niyan Omer sin design for flere hundre tilskuere i den norske Miss Universe-finalen.

DEL

– Dette blir altfor søtt - det vil vi ikke ha, sier designer Niyan Omer fra Kongsvinger mens hun tar frem en ferskenfarget kjole i Sy & Fashion-butikken i Gågata.

Fasonger, farger og snitt prøves når Omer og Heidi Enany skal finne vinnerkjolen til den norske finalen i Miss Universe.

Når missefinalisten går ut på scenen i september har hun på seg Kongsvinger-jentas egen design.

– Dette åpner flere dører for meg som designer, og jeg håper selvfølgelig at hun vinner! Heidi er et konkurransemenneske, og det er nettopp slike folk jeg liker å jobbe med, sier Omer.

– En engel fra himmelen

I fjor designet 21-åringen kjoler for en annen missedronning under den internasjonale finalen i Las Vegas, og nå gjør hun det igjen.

– Konkurransen handler jo om den unge kvinnen med ambisjoner. Derfor må jeg designe en kjole som viser fram Heidis personlighet - den skal ha «egde», og samtidig være elegant og sofistikert, sier Omer.

Kjolen som Enany skal ha på seg under finalen på Scandic Hotell Fornebu 28. september, er fortsatt i planleggingsfasen. Men én ting er sikkert - at kjolen skal ha blonder, høy splitt og bar rygg.

– Jeg har lenge sett etter en kjole som skriker «meg». Da jeg fikk tips om kjolene til Niyan var det som en engel fra himmelen. Jeg er så trygg på henne som designer, sier Enany (20) som er halvt egyptisk og kommer fra Oslo.

Lokal skredder

Ved siden av studiene ved Høgskolen i Gjøvik driver Omer foretaket Emperia, som stadig går framover.

I sommer inngikk hun samarbeid med en lokal skredder, Mi Thanh Thi Pham i Sy & Fashion-butikken i Kongsvinger. Før sendte Omer designet til sying i utlandet.

– Jeg har lenge vært på jakt etter en lokal skredder her i byen. Det å sy kjole er en lang prosess og det er mange små detaljer - fra første strek til kjolen er på plass. Nå har jeg nærhet til skredderen, som er Mi og da får jeg mer kontroll på alle detaljer, sier hun.

Dersom Heidi Enany vinner den norske finalen går hun videre til den internasjonale finalen i Moskva 8. november, men da i en ny kreasjon av Niyan Omer fra Kongsvinger.

Artikkeltags