• I bunnen av artikkelen kan du gi din gratulasjon til Ingemars.

– Å vinne Spellemannsprisen er et eventyr som vi ikke klarer å forklare. Vi føler at vi har fått arbeidshestenes pris i musikkbransjen, kommer det samstemt fra fem glade karer.

Ingemars har vunnet det meste som går an å vinne av musikkpriser i Norge. De har både den første og den siste NM-tittelen som er delt ut, og de har fått en rekke andre utmerkelser for sin gjenkjennelige stil. Det hele startet på Lunderseter i 1986.

Ingemars var også kandidater til Spellemannsprisen i 1999 og 2004, men trofeet har de aldri tatt med seg hjem. Før i helga.

Takk til Tylden og Wang

– Å vinne den høyeste utmerkelsen i norsk musikkbransje kan ikke beskrives, det må bare oppleves. At vi skulle lykkes i tredje forsøk er et eventyr vi ikke greier å forklare, sier Terje Ingemar Larsson.

– Det er mange vi må takke for suksessen, ikke minst publikum som synes det vi holder på med er artig. Prisen må vi dele med Audun Tylden, som valgte å utgi vår første CD i 1999. Uten ham hadde vi trolig gitt opp. Tylden har betydd utrolig mye for mange artister. At han fikk bransjeprisen, er vel fortjent, fortsetter Larsson.

Ingemars retter dessuten en stor takk til tekstforfatter Thor Wang.

– Hans tekster er gull verdt. Han har vært med på alle fem innspillinger, sier Larsson .

I Finnskogens rike

Det er den nye plata, «I Finnskogens rike», som har gitt dem Spellemannprisen for 2008. Den har allerede solgt i 20.000 eksemplarer.

– Vi er stolte over at vi har gjort alt selv. Prisen er ikke bare viktig for oss, men det er en anerkjennelse av dansebandmusikken. Vi opplever prisen som en pris til musikkens arbeidshester, fortsetter trommeslager Tommy Hagen.

– At danseband fra Hedmark gjør det bra, henger sammen med nærheten til Sverige, sier Odd Arne Sørensen.

– Nå har vi grunnlag for å bli spellemenn på heltid, men det har vi ingen planer om å bli, sier Larsson.

Den første store jobben for de ferske dansebandkongene, blir i Løten 7. februar. 2009 er allerede fylt opp med mellom 30 og 40 spillejobber. Larsson regner med at det kommer noen ekstra henvendelser på grunn av prisen.

Countryartisten Røy Lønhøiden var også nominert til Spellemann, men nådde ikke opp denne gangen.

– Det er ingen som er sure av den grunn. Det er bare helt fantastisk å få være med på festen. Roy kommer garantert til å komme med mer bra musikk framover.

Det var kommentaren fra Bjørn Kulseth i plateselskapet Norskamerikaner da seremonien var over, like før midnatt lørdag.