Det klinger i Blåfjell

Bildeserie

FLERE BILDER fra Blåfjell-konserten

Blåfjell 1
Artikkelen er over 14 år gammel

Det klang i blått lys og sang i blå toner fra Blåfjell. Turte og Tvilling, Mamsen og Lillegutt og Kringkastingsorkesteret storspilte i Kongsvingerhallen. SE FLERE BILDER !

DEL

- Åh, gispet salen da scenen ble opplyst slik at de blåhvite fjelltoppene viste seg. Under dem satt Kringkastingsorkesteret. Det ble « klinger i hei, klinger i li» fra bukkehorn og strykere og buldrende pauker som skremte vettet av Mamsen (Ellen Nicolaisen) og Lillegutt (Morten R øhrt) hver gang de prøvde å slenge søppel på Blå fjell.

Komikk

- Redd? Å, nei, det ble jeg ikke, mente Sander Magnussen (5 år) som satt trygt på fanget til storesøster Karoline (10 år) under hele konserten.

Orkesteret lekte fram musikken til Geir Bøhren og Bent Åserud. De s ærpregede komposisjonene ble en vakker ramme omkring historiene som Turte (Christin Bastiansen) og Tvilling (Bernard Arnø) lekte fram i og rundt scenen. Vi fikk høre sangene om Erke og Tufsa, Dronning Fjellrose og alle de andre som bor inne i fjellet.

Men det spørs om ikke Mamsen og Lillegutt ble de største heltene. De fikk i hvert fall ungene til å gapskratte av sine små stunt og sprell ute i salen. Takknemlig moro for dem som ikke satt helt fremst i salen og kanskje ikke så alt som skjedde der framme.

Parade

- Denne konserten er et forsøk - så skal vi se om det skal gjø res endringer. Uansett var det veldig vakkert og rørende, ungene i koret sang så fint, kommenterer Gudny I. Hagen - blånissenes « mor».

- Det er ikke noe rart vi husket sangtekstene godt etter all treninga vi har hatt, mente korgutten Jan Kenneth Hornberg (9 år) fra Brandval. Han var én av de 130 ungene i Blåfjell-koret som paraderte med tente lys og blå luer opp i hallen og stilte seg i rekke på hver side av scenen.

Det krydde av smånisser i hallen. To år gamle Jesper Engh med blå fjell-lue og -genser satt som et lys under hele forestillingen. Blå fjell-musikken kjente han godt fra før, for den har han cd-en hjemme, forklarte pappa.

- Turte og Tvilling var ålreit, men vi savnet rødnissene, proklamerte søstrene Ronja (3 år) og Madelen Nyland (6 år). De hadde på seg rød og hvit nissekjole og -lue. Storesøster kom rett fra nissefesten på SFO ved Kongsvinger sentralskole.

Reiser videre

Konserten varte i én klokketime. Akkurat passe, mente noen - litt for kort, mente andre. Publikum hadde knapt kommet seg ut av hallen før den store demonteringen av scenerommet startet.

- Flyttelasset går i natt. Nå sover vi noen timer og så er det rett på med lys og lyd i Kristins Hall i Lillehammer, sa NRKs Grete Høien med et smil.

- Så mye jobb er det med én times konsert, svarte Kongsvingerhallens Uno Arnesen. Han hadde regnet ut at 1800 små og store kom til forestillingen.

Og snipp, snapp, snute - så var det «Det synger i Blåfjell» ute.

Artikkeltags