Høydepunktet for Finnskogfestivalen i Svullrya skjer nok for manges del allerede fredag kveld.

Da samles nemlig rundt 15 lokale forfattere til «bokbad» på løpende bånd.

Møter publikum

Bademester er Øivind Roos, og Finnskogen Kro & Motell gjentar dermed suksessen fra i fjor.

Men mange av forfatterne er nye - om enn med solid bakgrunn i lokal kultur og litteratur.

Cirka 15 forfattere er allerede klare med hver sin stand på kroa fredag, der publikum kan møte hver og en av dem både før og etter at de er «bokbadet»: Grete Randsborg Jenseg, Rolf Arne Lie Holter, Britt Karin Larsen, Svein R. Gjems, Sverre Eier, Lars Vermundsberget, Lars Ovlien, Trond Hagerud, Bjørn Frang, Torbjørn Bakken og Kjetil Skaslien.

Fra svensk side kommer poeten Bengt Berg, og trolig enda en gjest.

– Jeg synes det er viktig å gi lokale forfattere en arena der publikum kan treffe dem, og fjorårets bokbad var svært vellykket. Øivind Roos setter seg godt inn den enkeltes forfatterskap, og det gir et ekstra løft, samtidig som humoren er på plass. Vi prøver også å få til en god miks av ulike stemmer og penner, sier Eva Neby.

Alle som er interesserte i lokal litteratur har altså mulighet til å treffe forfatterne både fra scenen og for en egen prat om finnskogfestivalen en ønsker det. Etter bokbadet, som starter tidlig kveld, blir det kropub.

Lokalt og musikalsk

Festivalen fortsetter lørdag og søndag med et titalls utstillere som selger lokale produkter.

Søndag er det to konserter å få med seg på kroa. Kjetil Skaslien har invitert med seg Kari Svendsen til ettermiddagskonsert. Søndag kveld spiller Seige gubber opp til dans.