Hilde Kragebøl og Magnus Jackson Krogh traff hverandre på Våler ungdomsskole for kort tid siden.

Tonen var så god at de reiser rundt og med en forestilling om ADHD; med standup, dans, sang og selve «Samtalen», der Hilde intervjuer Magnus.

Og jammen kommer ikke vaskekona Magda innom også. Søndag kveld kjører de showet i Kongsvinger, på Vinger Spa og Hotell med plass til et publikum på 150.

Fokus på humor

– Dette er en inspirasjonssamtale med veldig fokus på humor. Vi setter ting så på spissen at folk kan le litt av det, sier Magnus Jackson Krogh, som også har med seg Kristiane Solnes og Ida Kristine K. Brandsrød på sang.


– Det skal ikke være noe tabu å ha ADHD. Det skal være helt greit å være annerledes, sier Magnus, som selv har diagnosen.

Han reiste selv rundt og hadde talkshow om temaet, men så ble det etter hvert et annerledes bokbad.

 Magnus har skrevet to bøker om livet og sine erfaringer, og det skal komme en tredje bok.


– Vi ønsker å komme med et verktøy til folk som har ADHD eller som kjenner folk som har diagnosen, sier Kragebøl, som selv er psykiatrisk sykepleier.

Ser an publikum

– Vi ser an publikum hvordan vi legger det opp. Vi kjører showet helt uten manus, sier Kragebøl og Krogh.

Kragebøl bruker sin erfaring fra Åsnes Teaterlag i sin rolle, og Krogh har selv arbeidet som skuespiller.


– Publikum vet ikke helt hva de kommer til, vi bare dukker opp, sier Krogh, som har over 200.000 følgere på bloggen sin.

Han får stadig henvendelser fra fortvilte foreldre som ønsker at han kommer. Nå har han sett at det er mange henvendelser fra Kongsvinger, og nå legger de turen dit.


– Det er ofte vanskelig å komme inn i skolene, så da tar foreldrene kontakt med oss direkte. Tilbakemeldingene er i alle fall at folk har nytte av dette.

Blant annet fikk jeg ei dame på 50 år til å begynne på skolen igjen. Det var en drøm hun alltid hadde hatt, og hun trengte en oppbakking for å komme videre, sier Krogh.


Krogh er aktuell på TVNorge i programmet «Typisk deg».