Opplevelser i kø

Fullt hus: Kulturuka i Eidskog varer i mer enn to uker. Her fra fjorårets avslutningsarrangement i Rådhusets festsal på Skotterud.foto: jens haugen

Fullt hus: Kulturuka i Eidskog varer i mer enn to uker. Her fra fjorårets avslutningsarrangement i Rådhusets festsal på Skotterud.foto: jens haugen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Eidskog: De begynner å bli drevne, gjengen bak kulturuka i Eidskog. 17. oktober er det igjen «dags» med toukers kulturuke.

DEL

Nesten 30 arrangementer går av stabelen i løpet av oktober, med vinylmesse, musikkaftener av ulike slag, matineer med fokus på forfatterskap, og utstilling.

Mat er også med som kulturopplevelser, med spesialretter som serveres i kantina.

Av musikalske evenementer kan vi trekke fram Eidskog rockeklubbs rusfrie arrangement på åpningskvelden, Johansen og genser'n er de eldres godbit den første kulturuka.

Mange gleder seg nok også til intimkonsert med Botan, Vestli og Birgit Brinck på biblioteket torsdag 22. oktober, for ikke å snakke om Tulling-gallaen i kantina på rådhuset kvelden etter.

Når den gjengen entrer scenen, blir det garantert latter blant eidskogingene.

Eidskog kunstforening har tradisjonen tro utstilling med kunstforeningens medlemmer som en del av kulturuka, med åpning søndag 25. oktober.

For de yngste er det spennende ting – både ved barneforestilling med klovn og «hallovenn» i Eidskoghallen.

Og selvsagt ingen kulturuke i Eidskog uten at Hans Børli står på plakaten: 21. oktober samtaler Brita Hanssen og Sverre Eier om Børli og sine opplevelser i møte med ham, og den ganske dokumentarfilmen om Hans Børli, laget av Odd Ragnar Lund, vises samme kveld.

Erik Lukashaugen er musikeren som framfor noen har tatt Børli fra i lyset igjen, og han stiller med konsert 27. oktober.

Artikkeltags